maanantai 11. joulukuuta 2017

Luukku 11: Brigadeiros (video)Brigadeiros on suklaatryffeliä muistuttava brasilialainen makeinen, jota syödään paljon joulun aikaan. Nämä ovat helppoja ja nopeita valmistaa eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin kolme! Lisää DIY syötäviä lahjaideoita löytyy täältä.

n.20kpl

1 prk (400ml/397g) kondensoitua maitoa
2rkl kaakaojauhetta
1rkl voita

 Sulata voi pannulla. Lisää kondensoitu maito ja kaakaojauhe. Sekaan voi tipauttaa lisäksi 1-2tl elintarvikearomia (esim. minttu). Keittele seosta keskilämmöllä 5-10min, kunnes seos irtoaa pannusta ja tiivistyy yhdeksi löysäksi löntiksi. Video lienee havainnollistavampi... Seoksen voi keitellä myös kattilassa, mutta pannulla onnistuu varmemmin.


Anna seoksen jäähtyä kunnolla. Seoksen voi antaa jäähtyä ihan jääkaappikylmäksikin. Öljyä kädet kevyesti ja pyörittele massasta palloja. Pyörittele pallerot vielä nonparelleissa. Perinteisesti nämä koristellaan suklaanonparelleilla. Nosta pallerot esim. makeisvuokiin.


Jouluista väriä saa helposti punaisilla ja vihreillä nonparelleilla. Minä pyörittelin osan palleroista salmiakkinonparelleissa. Tuli tosi kivanmakuisia! Kondensoitu maito karamellisoituu hieman pannulla, joten lopputuloksena meillä on pehmeä suklaatoffee. Ei huono!

Pallerot kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta pysyvät huoneenlämmössäkin hyvänä useamman tunnin. Mikäli aikaavievien konvehtien valmistus ei tänä vuonna nappaa, kannatta ehdottomasti testata näitä!
 

Kakkumonsteri suosittelee lisäksi:


1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3