Luukku 3: DIY syötäviä joululahjoja (video)



Tein viime vuonna videon joululahjaideoista ihan yleisellä tasolla. Tänä vuonna kokosin yhteen suosikki diy joululahjareseptini. Mukana on mm. keksiainekset purkissa, after eight kaakao, diy kaakaojuomajauhe, suklaakahvijauhe, sinappi, kanelisiirappi ja maustesokeri.

Itse tehdyt lahjat ovat aina arvokkaimpia ja ihanimpia lahjoja. Lahjan arvoa ei aina mitata rahassa. Itse en ikinä raskisi polttaa lasteni koristelemia kynttilöitä, mutta kaupan valmiskynttilät palavat oikein näpsäkkäästi jo samana vuonna. 

Syötävien lahjojen kannattaa olla hyvin säilyviä. Mielellään kuiva-ainekaapissa säilytettäviä. Herkästi pilaantuvat tuotteet lisätään sitten myöhemmin joukkoon. Toki lahjaksi voi myös antaa minkä tahansa kakun tai leivonnaisen, kunhan ei jätä pakettia kuusen alle viikoksi homehtumaan.


After eight kaakaoainekset

Näillä aineksilla syntyy helposti ihana minttusuklaakaakao. Neste ja kaakao tarvitaan erikseen, mutta tästä purkista löytyy kaikki loput mausteet.

0,25 litran purkki
5 isoa vaahtokarkkia
5 after eight makeista
10tl marianne crush rouhetta 

Ohje:
2dl maitoa
2tl kaakaojuomajauhetta
1 after eight
1 vaahtokarkki
2tl marianne crush


Sinappi

Itse tehty sinappi on helppo ja nopea. Lisäksi sen voi maustaa haluamallaan tavalla. Lisäpotkua saa jopa chilikastikkeesta ja makeutta hunajalla tai siirapilla. Kaada seos puhtaisiin purkkeihin. Tämä on hyvä lahja esim. työkavereille, jos ei ole varma pitävätkö he mistään makeasta.

1dl sinappijauhetta
1dl sokeria
1dl kermaa
2 kananmunaa
1tl etikkaa
2rkl hunajaa
 

Suklaakahvijauhe

Tämä mausteinen kahvijuoma oli niin ihanaa, etten raskinut antaa ensimmäistä purnukkaa lahjaksi kellekään, vaan pidin sen itselläni! Juoman voi antaa lahjaksi kauniisti kerrostettuna tai valmiiksi sekoitettuna. Tein tätä lahjaksi mm. äidilleni.

1,5dl maitojauhetta
1,5dl kaakaojuomajauhetta
1dl pikakahvijauhetta
2-3rkl erytritolia tai sokeria
n.20g suklaanappeja
1tl kanelia
1/4tl muskottipähkinää

Ohje:
2,5dl kiehuvaa vettä
3rkl suklaakahvijauhetta

Lisäksi kylkeen voi laittaa seuraavan ohjeen:
Kaada ainekset kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Kaada seos takaisin purkkiin ja käytä ohjeen mukaan.



Kanelisiirappi

Tämä terveellinen siirappi on suosikkini ja kruunaa juoman kuin juoman. Käytän tätä paljon kahviin, mutta tällä syntyy nopeasti myös vaalea glögijuoma. Erytritoli on sokerialkoholeihin kuuluva kaloritin karppisokeri, joka ei vahingoita hampaita. Ceylon kaneli taas sisältää 200-kertaa vähemmän syöpävaarallista kumariinia, mitä tavallinen kaneli.

4dl vettä
2dl kookossokeria
2dl erytritolia
4 ceylon kanelitankoa
1tl kanelia


DIY kaakaojuomajauhe

Tämä suklainen kaakaojuoma on satakertaa parempaa kuin kaupan valmiit kaakaojuomajauheet. Jauhe sisältää mm. aitoa suklaata ja se onnistuu sekä maitoon että veteen tehtynä.

100g suklaata
 2dl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta
 1,5dl maitojauhetta
½dl vaniljasokeria
1dl tomusokeria tai erytritolia
1rkl maissitärkkelystä
1tl pikakahvijauhetta

Ohje:
2dl kuumaa vettä
2-3rkl kaakaojuomajauhetta

Mikäli et halua käyttää maitojauhetta, jätä se vain pois ja kirjoita ohjeeseen 2dl kuumaa maitoa + 2-3rkl kaakaojuomajauhetta. Purkin kylkeen voi kiinnittää pienen siirappipullon tai vaikka Bailey's pullon. 


Yllä pilttipurkeista koottu kaakaolumiukkosysteemi. Alimmaisessa purkissa on piparminttukarkkeja, keskimmäisessä kaakaojauhetta ja ylimmäisessä minivaahtokarkkeja. Silmät, suun ja napit piirsin permanent tussilla. Nokka, huivi ja hattu on sokerimassaa.



Maustesokeri

1dl sokeria
2-3rkl tuoretta minttua 

Hienonna minttu ja sekoita sokerin joukkoon. Purkita. Mintun voi korvata myös syötävillä kukilla (esim. mesiangervonkukka tai laventeli). Samaa ideaa voi soveltaa myös muihin mausteisiin, kuten suolan ja yrttien sekoitukseen.


Keksiainekset purkissa

Tämä lahja sopii pienille leipureille, kiireisille perheenäideille tai eläkepäivistä nauttiville mummuille. Toisin sanoen kelle tahansa, joka viihtyy keittiössä kauemmin kuin yhden minuutin. Joukkoon lisätään vain rasva ja munat. Mikäli homman haluaa vieläkin helpommaksi, voi kokeilla cake mix seostani, johon lisätään vain vesi!

1 litran purkki

4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1,75dl (tummaa) sokeria
100g tumma suklaa hippuja
100g maitosuklaa hippuja
100g valkosuklaahippuja

Resepti:
150g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
1 purkki keksiseosta.


Valmistusohje:
Vaahdota voita pari minuuttia. Lisää kananmuna. Sekoita muut ainekset joukkoon ja nosta lihapullan kokoisia nöttösiä pellille. Paista 180 asteessa noin 10-13 min.



Ylläolevalla videolla lisää lahjavinkkejä.
Katso myös suklaakonvehtien valmistus.
Päivän vitsi täällä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3