Kinderpiirakka (video)



Kinderpiirakka taitaa nykyisin olla jo lähes klassikko ja sen ohje löytyy monesta leivontablogista. Ystäväni teki tätä aikoinaan paljon, mutta minä pääsin vasta nyt kokeilemaan tätä ihanaa ohjetta! Tämä on aika tuhti ja makea, mutta erittäin helposti nautittavissa! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!



24 palaa

Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita 

4 munaa

Kreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
100g vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria

Päälle:
300g maitosuklaata
4 palaa valkosuklaata


Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sula voi. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa 30-35 min. Pohjan ohjeen lainasin Tarun taikakakut blogista

Kreemin ohjeen kehittelin itse. Kreemiä varten vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja nosta piirakka jääkaappiin.

Kuorrutetta varten sulata suklaa mikrossa 400W 30 sek pätkissä tai vesihauteessa. Levitä suklaa piirakan päälle. Pursota päälle valkosuklaalla raitoja poikittain parin sentin välein. Vedä cocktail tikulla viivoja pystyttäin eri suuntiin, jolloin syntyy kaunis kuvio piirakan pintaan (kts. video). Valkosuklaakoristelun voi jättää poiskin ja nakella pinnalle esim. nonparelleja.


Tämä piirakka matkasi Aapo pojan 1v synttäreille. Piirakka on super herkullinen ja kaunis. Pitää ehdottomasti tehdä tätä omiinkin juhliin!


Onnea synttärisankarille!

Kommentit

  1. Näyttää ihan superhyvältä ♥ Mä en oo kanssa vielä tehnyt tätä koskaan, haha testilista on niin armottoman pitkä että jotenkin tää on aina jäänyt :D Jospa yrittäs vaikka tänä pääsiäisenä tehdä vihdoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun lista on kans tosi pitkä vielä 😁 tää on kyl kiva pääsiäiseksi 🐤

      Poista
  2. Tämä on kyllä ollut lempiohje jo viimeiset 4 vuotta 🥰 aina silloin tällöin tulee tällä herkuteltua😅 tänään taas ùnissa piirakka.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3