Hääkakku



Tämä kakku meni 60 hengen häihin Oulunsaloon. Koristeeksi kakkuun tuli oikeita kukkia, mutta ne laitettiin kakun päälle vasta juhlapäivänä. Sain yllä olevan kuvan morsiamelta juhlien jälkeen.

Kakku on porkkanakakku ja sisällä on kreemin lisäksi kinuskia ja paistettuja omenoita. Tämä on yksi minunkin suosikkikakuistani. Mikäli oikein muistan, kakussa on 26cm, 20cm ja 15cm pohjat. 

Porkkanakakku

 300g (3,3dl) sokeria
3 munaa
3dl öljyä
300g (4,6dl) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
0,25ml vanilja-aromia
300g porkkanaraastetta/-sosetta
 
 Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten.
Paista taikina kahdessa 20cm vuoassa 175 asteessa n.40min. Taikinan voi paistaa myös yhdessä 24cm vuoassa. Tällöin paistoaika on noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
 
Tein muistaakseni ohjeen kaksinkertaisena ja paistoin yllä olevissa vuoissa. Yhden satsin paistoin 26cm vuoassa ja toisen kahdessa pienemmässä vuoassa. Olin varautunut tekemään kolminkertaisen satsin taikinaa, mutta muistaakseni kaksinkertainen riitti.
 
 
Kaupoista löytää talvisin porkkanasosetta 1kg pusseissa. Hamstraan niitä pakkaseen vähintään kaksi joka vuosi, sillä soseesta on helppo ja nopea valmistaa porkkanaleivonnaisia. Porkkanoiden raastaminen on niin työlästä, että välttelen sitä viimeiseen asti. 1kg pussi kannattaa jakaa kolmeen osaan ennen pakastusta ellei sitten halua tehdä kolminkertaista taikinaa kerralla. Yhdestä pussista tulee kolme yllä olevaa taikinaa. 

Kakku on täytetty ja kuorrutettu tuorejuustokreemillä. Koko kakkua varten tein kreemin muistaakseni seuraavanlaisella ohjeella:

500g voita
10dl tomusokeria
1-2tl vaniljajauhetta
200g vaniljatuorejuustoa

Vaahdota voita pari minuuttia. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota seos kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi (n.5min). Lisää lopuksi tuorejuusto ja vanilja. Sekoita hyvin. 
Yhdessä tomusokeripaketissa on n.8dl. 

Saattoi olla että tein kreemiä vielä lisää kuorrutusta varten...
Sain morsiammelta mallikuvan ja koristelin kakun pinnan sen mukaan.

 
Kinuskin ohje löytyy täältä. Kakkua varten riittä yksi satsi. Omenoita saa varata 3-4 kpl. Tarkemmat ohjeet kakun kokoamiseen löytyy videon kera tästä aiemmasta postauksesta. Video on aika vanha, mutta kyllä se asiansa ajaa.

Onnea vielä hääparille! 💖

Kommentit