Priman yllätyspaketti | Ruusukakut (video)



Sain Prima nettikaupasta yllätyspaketin ja päätin tehdä siitä unboxaus videon youtubeen. Halusin tietenkin testata heti uusia lelujani ja päätin taikoa erilaisia ruusukakkuja äitienpäivää ajatellen.

Paketista löytyi siis kaksi erilaista Silikomartin ruususilikonimuottia, jotka ovat tällä hetkellä tarjouksessa nettikaupassa. Silikonimuoteilla on helppo valmistaa hyydyke- ja jäätelökakkuja, mutta ne soveltuvat myös uuniin. Lisäksi sain punaista Dip 'n drip kuorrutetta, joka on todella monikäyttöistä ja kätevää.


Pienet ruusuleivokset

2,5dl kermaa
200g tuorejuustoa
1pss blå band mango-passionmoussejauhetta
180g mangososetta
4 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, moussejauhe ja mangosose. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liota ne sitten kiehuvaan veteen. Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos silikonivuokiin ja nosta pakkaseen vähintään 4h ajaksi, minkä jälkeen leivokset on helppo irrottaa vuoista. Ohjeella tulee n.10 leivosta tai yksi 18-20cm juustokakku. Mikäli käytät tuoreita hedelmiä, lisää moussen joukkoon sokeria.


Koristelin osan leivoksista dip 'n drip kuorrutteella. Lisäksi räiskin päälle kuparinväristä elintarvikeväriä. Osan päälle suihkutin suklaa sprayta. Tämän käytöstä ja keksi-voipohjan valmistuksesta silikonivuokakakulle löytyy tarkemmat ohjeet täältä.


Isoon vuokaan tein perinteisen tiikerikakun. Vuoka suoriutui tehtävästä oikein hyvin. Silikonivuoat ovat nyt tarjouksessa nettikaupassa ja yksi malli oli kokonaan loppuunmyyty, joten kannattaa olla nopea!

Tiikerikakku
n.2 litran vuoka

250g voita
2dl sokeria
4 munaa
4dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
(1dl kookoshiutaleita)

Vaahdota voi ja sokeri n.5min. Lisää munat. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää seokseen. Lisää lopuksi kookoshiutaleet.

Nosta 1/3 seoksesta kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

Kaada puolet vaaleasta seoksesta vuokaan. Nosta päälle ruskeaseos. Nosta loput vaaleasta seoksesta päälle ja tasoita. Töki halutessasi haarukalla kakun keskelle koloja, jotta kerrokset sekoittuvat.

Paista 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä silikonivuoassa kokonaan ennen kumoamista.

Tiesitkö?
Oreo-keksien salainen ainesosa on kookosaromi.


Pursotukset on tehty tuorejuustokreemillä. Pursotuksiin käytin venäläistä ruusutyllaa, pientä lehtityllaa ja pientä monisakaraista tähtityllaa. Ruusutylla löytyy myöskin Prima kaupasta. Opiskele pursotuksista ja tyllista enemmän täältä.

Katso myös nämä ruusu cakepopsit ja muut äitienpäiväreseptit!



Yhteistyössä:

https://www.prima-mausteet.fi/

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3