Ristiäiskakku Eelikselle



Tämä suklaa-mangojuustokakku meni pienen Eelis pojan ristiäisiin. Kakkuun ei haluttu paljoa koristeita eikä sokerimassaa, joten ripottelin pinnalle tuoreita orvokkeja omasta puutarhasta.

26cm vuoka

Pohja:
200 g keksejä
70 g voita

Täyte:
5 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
1,5 dl mangososetta
8 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
(sokeria)

Kiille:
2 dl maitoa
½ dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
3 liivatelehteä
 

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja kääri halutessasi reunoille reunakalvoa. Pohjaa varten hienonna keksi tehosekoittimessa, kulhossa tai pussissa. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täytettä varten vaahdota 2,5 dl kermaa. Lisää tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa. Pehmitä 4 liivatelehteä kylmässä vedessä 5 min ajan ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan (½ dl). Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja nosta vuoka pakkaseen toisen kerroksen valmistumisen ajaksi.

Valmista mangotäyte samalla tavalla kuin edellä. Täytteiden joukkoon voi lisätä myös hieman sokeria, mutta minusta täytteet eivät sitä kaipaa. Anna kerrosten hyytyä jääkaapissa vähintään 6h ajan.

Kiillettä varten laita maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Kiehauta seos ja nosta se pois liedeltä. Lisää kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi vähän väliä sekoittaen. Kaada kiille jähmettyneen juustokakun päälle ja nosta vielä kylmään 3h ajaksi.

Irrota kakku vuoasta tarjoilupäivänä. Kakun voi myös pakastaa. Älä laita sokerimassaa tai -karkkeja suoraan kiilteen päälle, vaan laita eristeeksi esim. kermaa tai suklaata.


Pursotin kakun päälle vauvan nimet. Suklaakoristeet kannattaa pursottaa ensin leivinpaperille ja laittaa jääkaappiin jähmettymään ennen koristelua. Juhlien teemavärit olivat oranssi ja ruskea, joten yritin tehdän oranssia suklaata candy melts napeista, mutta väri jäi vähän turhan punaiseksi. Lisäsin mangotäytteen joukkoon oranssia elintarvikeväriä, mutta väri ei kuvista selkeästi erotu. Oransseja orvokkeja minulla ei ollut, joten laitoin keltaisia.


Onnea koko perheelle!

Kommentit