Suklaamassa ja fudgemassa



Suklaa- ja fudgemassa on ihania kakun päälle kaulittavia kuorrutteita, jotka maistuvat hirmu hyville! Ohjeet on vanhoja tuttuja, mutta nyt näiden valmistuksesta löytyy myös YouTube videokin.

Suklaamassan voi valmistaa mistä tahansa suklaasta. Raaka-aineitakin tarvitaan vain kaksi. Glukoosisiirapin määrä vaihtelee riippuen mitä suklaata käytetään. Massaan voi käyttää erivärisiä candy melts nappeja, jolloin kuorrutteesta saa värikkään. Suklaata voi myös värjätä öljypohjaisilla elintarvikeväreillä. Näitä ns. suklaavärejä saa leivontatarvikeliikkeistä.

Monimutkaiset koristeet kannattaa muovata suklaamassasta, sillä se ei kuiva sokerimassan tavoin. Massa kuitenkin jähmettyy kylmässä kivikovaksi, mutta pehmenee taas lämmössä.

Suklaamassa

20-22cm kakkuun 

Candy Melts:
1pss (340g) Candy meltsejä
80ml glukoosisiirappia
 
Tumma suklaa:
400g tummaa suklaata
120ml glukoosisiirappia
 
Maitosuklaa:
400g maitosuklaata
90ml glukoosisiirappia

Valkosuklaa:
400g valkosuklaata
60ml glukoosisiirappia 
 
 
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla (n.400W) 30 sekunnin pätkiässä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut tasaiseksi. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja sekoita niin kauan, kunnes seos muuttuu jämäkäksi. Kääri seos kelmuun ja nosta jääkaappiin 2-3h ajaksi. Sitten massa on valmista kaulittavaksi. Massa säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa, mutta pakkaseen en tätä laittaisi. Candy meltsejä löytyy leivontatarvikeliikkeistä ja hyvin varustetuista marketeista.
 
 Fudgemassa

 
Fudgekarkkeja löytyy irtokarkkihyllyistä eri mauissa ja väreissä. Myös kansainvälisiltä markkinoilta brittikojuista löytyy paljon erimakuisia fudgeja. Tämä massa on suosikkini!

24cm kakkuun

600g fudge karkkeja
½dl kermaa
Laita karkit ja kerma kattilaan. Lämmitä liedellä keksilämmöllä, kunnes karkit ovat sulaneet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja nosta jääkaappiin 2-3h ajaksi. Massan voi antaa jähmettyä jääkaapissa yön yli, mutta tuolloin massa kannattaa ottaa huoneenlämpöön pehmenemän ennen kaulimista. 

Nämä massat ovat jääkaapista tullessa melko jämäköitä, mutta pehmenevät pikku hiljaa, kun vain sinnikkäästi kaulii. Massoista voi myös muovata koristeita ja loppu massa katoaa näppärästi parempiin suihin.


Olen löytänyt fudgeja mm. ruskeina, mustina ja vaaleanpunaisina.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia reseptejä!


Kommentit

  1. Kiitos tästä blogistasi kattavine ohjeineen <3 Kysyisin neuvoa minkälaisen kakun aloittelijan kannattaisi leipoa heinäkuun lopun ristiäisiin? Etenkin kuorrutteen valitsemiseen kaipaisin neuvoa, nuo marenkijutu tuntuvat niin monimutkaisilta tehdä vauva-arjessa. Minkä tyylinen kakku olisi suht helppo mutta silti näyttävä ja juhlava? =) Kiitos paljon jos viitsit vastata.
    -Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut ovat myös todella tykättyjä ja näyttäviä =) Ne on myös nopeita valmistaa. Jos haluaa ihan täytekakun, niin ehkä kermakakku on kuitenkin helpoin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3