lauantai 6. kesäkuuta 2020

Dalgona-kahviSain vihdoin testattua suosittua korealaista Dalgona-kahvia, joka on esiintynyt somessa koko kevään ajan. Kyseessä on siis vaahdotettu kahvi kylmän tai kuuman maidon päällä.

Vaahto tehdään murumaisesta pikakahvijauheesta. Ei makeutetusta tai maustetusta kahvijauheesta tai kahvinpuruista. Minä käytin kofeiinitonta Douwe-Egberts pikakahvijauhetta, joka toimi tässä loistavasti. Eri pikakahvimerkeissä on eroja. Esim. Kulta Katriinan pitäisi toimia hyvin. 

Kahvi ei vaahtoudu ilman sokeria. Sokerin tilalla voi myös käyttää erytritolia, joka on kaloriton luonnollinen makeutusaine. Erytritolista käytetään myös nimitystä karppisokeri eikä se vahingoita hampaita.

1 iso lasillinen tai 2 pientä

1 rkl pikakahvijauhetta
½-1 rkl sokeria tai erytritolia 
1 rkl kiehuvaa vettä

Sekoita ainekset kulhossa, kunnes kahvi on liuennut. Vaahdota seosta 1-2 min, kunnes seos on kuohkeaa ja marenkimaista paksua vaahtoa. Kaada lasiin kylmää tai kuumaa maitoa. Nosta päälle kahvivaahtoa. Kylmän maidon joukkoon voi myös lisätä jäitä.

Ennen juomista vaahto täytyy sekoittaa maidon joukkoon, jotta kahvista tulee juotavaa. Vaahto on yksistään hyvin kitkerää eikä sitä ole tarkoitettu sellaisenaan nautittavaksi. Makeutusta voi käyttää oman maun mukaan. Itse en yleensä välitä kovin makeasta kahvista, joten käytin vajaan ruokalusikallisen erytritolia. Toimi erittäin hyvin. Kahvijuomasta tuli super hyvää!


Tämä juoma on hyvin kaunis ja loppupeleissä melko helppo ja nopea valmistaa.
Suosittelen kokeilemaan kuumana kesäpäivänä kylmänä versiona!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3