Banoffeekakku

 


Banoffee on klassinen brittiläinen piirakka, johon tulee keksipohja, banaania, paksua kinuskia ja kermavaahtoa. Tämän piirakan innoittamana kehittelin banoffee täytekakun, jossa on kakkupohjan lisäksi jopa keksipohja! En yleensä fanita banaanileivonnaisia, mutta tästä tuli aivan täydellistä!

En ole aiemmin suostunut laittamaan banaania täytekakun väliin, koska se näyttää ja maistuu ällöltä. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen, koska käsittelin banaanisiivut sitruunamehussa ja karamellisoin ne sen jälkeen.

Idean kakkupohjaan sain How to cake it -kanavalta, mutta muutoin ohje poikkeaa Yolandan ohjeesta täysin. Kaikki banaanikakkuohjeet näyttävät sisältävän ihan liikaa banaania, joten päädyin kehittelemään täydellisen banaanikakkuohjeen ihan itse. Ohjeella tulee kaksi matalaa 20cm kakkua. Taikina saattaisi mahtua yhteenkin vuokaan, mutta korkeampaa kakkua on vaikea saada kypsymään tasaisesti. Jos haluaa oikein korkean kakun, voi taikinan tuplata.


Keksipohja:
320 g keksejä (Bastogne, Digestive, Biscoff)
100 g voita

Hienonna keksit. Lisää sula voi. 
Vuoraa kaksi 20cm kakkuvuoan pohjaa leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokien pohjalle.

Banaanikakku:
250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
225g (3,8dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2 banaania
½ dl kermaa


Muusaa banaani kulhossa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi banaanimössö.

Kaada kakkutaikina vuokiin ja paista 175 asteessa 50-60min.
Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa ne sitten alustalle. Kakkujen kannattaa antaa levätä keksipohja alustaan päin. Tasoita kakkujen pintaa sahalaitaisella veitsellä, kun ne ovat jäähtyneet.


 
Täyte:
3 dl kermaa
100 g tuorejuustoa (vanilja)
100 g rahkaa (Arla cappuccino)

Täytekakun väliin tulee myös karamellisoituja banaanilohkoja ja kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Näiden ohje löytyy alla olevalta videolla. 




Ohje kakun tekemiseen löytyy vielä youtube videoltani.


Kommentit