Hämähäkkikakku

 


Tasty Finland youtube kanava pyysi minua jälleen yhteistyöhön ja päätimme antaa toisillemme jonkin halloween teemaisen aiheen, jonka pohjalta piti kehitellä leivonnainen. Minä sain aiheeksi hämähäkin ja Mirolle annoin haamun. 

Kehittelin aiheen pohjalta tämän suklaakakun, joka on tehty suositun kinderpiirakan ohjeellani. Koristelu on nopea ja näyttää yksinkertaiselta, mutta se vaatii hieman vakaata kättä.

Katso edellinen yhteistyövideomme täältä.
Kinderpiirakan ohje löytyy täältä.


Kinderkakku

24 palaa

Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita 

4 munaa


Kreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
100g vaniljatuorejuustoa


Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sula voi. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kahteen 20cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45min. 

 



Kreemiä varten vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. 

Tasoita kakkujen pinnat. Pohjat voi myös leikata kahtia, mutta minä jätin ne paksummaksi. Levitä täytettä pohjien väliin ja kuorruta kakku lopuksi kreemillä kauttaaltaan.


Kuorrutetta varten sulata 200 g tummaa suklaata ja 2 dl kuohukermaa vesihauteessa tai mikrossa 400W 30 sek pätkissä. Kakku on helpoin kuorruttaa umpijäisenä, jolloin kakun voi laittaa esim. juomalasin päälle. Jääkaappikylmä kakku kannattaa laittaa esim. uuniritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle, kts tarkemmin videolta.

Pursota valkosuklaalla spiraali suklaakuorrutteen päälle, ennen kuin se kerkeää jähmettyä. Aloita kakun keskeltä edeten ulkokehää kohti. Kakun päälle voi myös tehdä renkaita. Vedä cocktail tikulla viivoja keskeltä ulospäin.

 



Hauskaa halloweenia kaikille!




Kommentit

  1. Ihana kakkuhan tuo on. Ensi kuvasta luulin Vuokon sateenvarjoksi;) Sulla on mielikuvitusta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3