Jättikuppikakku

 


Tämä kakku meni pieniin halloween juhliin, jotka järjestin ystäväni kanssa. Kakku on tehty jättikuppikakkuvuokaan, jonka alaosa on täytekakkua ja yläosa jäätelöä. En ole aiemmin tehnyt jäätelö+täytekakkua aikaisemmin, mutta lopputulos oli ihan onnistunut. Kakku vain kannattaa laittaa kokoon juuri ennen tarjoilua, koska jääkaapissa jäätelö sulaa ja pakkasessa täytekakku jäätyy. Kumpikaan ei ole toivottava lopputulos...

Jos tekisin tämän tyylisen kakun vähän hienompiin juhliin, tekisin yläosan hyydytetystä juustokakkumassasta. Jäätelö oli mielestäni kuitenkin hauska yllätys. Kakkua voi pitää koottuna pakkasessa 15-30min ilman että täytekakku kerkeää alkaa jäätymään.

Kakku on noin 15cm täytekakun kokoinen ja koostuu whoopie-kakkupohjasta, suklaamoussesta ja kinuskista. Kakkupohja on paistettu pellillä ja sitä jäi ainakin puolet yli, joten pelkästään tätä ohjetta varten voi reseptin puolittaa. Jättikuppikakkuvuokia saa nykyisin tilattua ainakin Amazonilta tai Fruugolta.Täyte:
1,5 dl kermaa
100 g rahkaa (Arla Cappuccino)
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g maitosuklaata

½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

Moussen joukkoon voisi lisätä vielä kaksi liivatelehteä, vaikka suklaa jämäköittääkin vaahtoa. Kakku kootaan suklaakuoren sisään, jolloin se ei lätsähdä, mutta leikkausvaiheessa on tietty kiva, ettei kakku leviä yhtään. Minä jätin liivatteen pois ja kakku pysyi aika hyvin kasassa, mutta hienompiin juhliin suosittelisin tekemään moussesta vähän jämäkämmän. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että jos liivatetta laittaa liikaa, alkaa leivonnaisen maku kärsiä.


Ylempi osa kakusta on kinuskijäätelöä.
Tämä on yksi parhaita jäätelöreseptejä maailmassa!
Jäätelö:
2 dl kermaa
½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa


Täytekakku on kuorrutettu violeteilla candy melts napeilla (1 pussi). 
Jäätelö osa on kuorrutettu valkosuklaa ganachella.

Valkosuklaakuorrute:
100 g valkosuklaata
1/3 dl kermaa

Koristelin kakun vielä syötävällä pronssisprayllä, sokerimassahämähäkillä ja lepakolla,
jonka askartelin pahvista, servetistä ja pillistä. 
Kommentit