Hämähäkkikääretorttu

 

 
Tämä halloweenkääretorttu meni ystäväni järjestämiin juhliin. Kuvioidut kääretorttupohjat kannattaa varalta tehdä noin 1,5-kertaisella ohjeella, jottei taikina vain lopu kesken.

Tortussa on täytteenä suklaa- ja salmiakkikreemiä. Koristelua kakku ei pahemmin kaipaa, mikäli kuviointi onnistuu hyvin. Jos lopputulos ei miellytä, voi loput kreemit pursottaa kääretortun päälle.


Kääretorttupohja:

6 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl (mustaa) kaakaojauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 5 min ajan.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seokseen. Sekoita varovasti.
  • Ota noin 1 dl taikinaa erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Mustaa kaakaojauhetta (Van Houten) käytettäessä elintarvikeväriä ei tarvita ollenkaan. Tavallista kaakaojauhetta käytettäessä kannattaa taikinan joukkoon lisätä pari tippaa mustaa elintarvikeväriä.
  • Pursota mustalla taikinalla pellille hämähäkinseitti. Kts. tarkemmin videolta.
  • Nosta pelti pakkaseen vartiksi, jota sininen taikina saa jähmettyä.
  • Pursota sitten vaalea taikina pellille tasaisesti. Normaali kääretortun paksuus riittää.
  • Paista levyä 225 asteessa 8-10min.
  • Kumoa levy niin että kuvio jää pöytää vasten.
  • Kääri levy leivinpaperin tai pyyhkeen sisään ja anna jäähtyä 10-15min.


Kostutus:

½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Suklaakreemi:

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi noin 5 min ajan. 
Sulata suklaa mikrossa 400W 30 sekunnin pätkissä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Lisää sula suklaa kreemin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
 

Salmiakkikreemi:

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1 rkl apteekin salmiakkimixeriä tai salmiakkisiirappia
4-5 tl salmiakki- tai lakritsijauhetta

Vaahdota voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi noin 5 min ajan. 
Lisää salmiakkineste ja jauhe. Sekoita tasaiseksi.
 
Levitä molemmat kreemit levylle pitkittäin, jotta jokaiseen palaseen tulee molempia täytteitä. Hunnuta salmiakkikreemin päälle vielä salmiakki- tai lakritsijauhetta.
Katso tarkemmin videolta. 
 
 Huom!
Älä käytä lakritsijuurijauhetta!
 


Torttu ei pahemmin koristelua kaipaa, koska se on sellaisenaan niin näyttävä. Sokerimassasta voi muovata vielä hämähäkin koristeeksi. Jos seittikuvio menee pieleen, voi ylijäämäkreemeillä pursottaa kuvioita kääretortun päälle.
 

Minulla jäi taikinaa ja kreemejä sen verran yli, että tein vielä pienen 10 cm täytekakun.
 
Tuosta lakritsikreemistä tuli niin ihanaa, että aion käyttää sitä jatkossakin kakkujen täytteenä! Kreemin päälle kannattaa ehdottomasti hunnuttaa vielä lisää lakritsijauhetta lisämakua tuomaan. Ihan loistava yhdistelmä!  ❤

 
 Katso vielä ohjeet videolta.
 
 
Kuvat: Suvi Riihiluoma

 
Hauskaa halloweenia!

Kommentit