Tacovuoka

 


 Pitkästä aikaa jotain suolaista! Tacovuoka on näyttävä ja helppo ruoka isommalle porukalle. Jos syöjiä on vähän, kannattaa jokaiselle tehdä oma annoslautasellinen eikä koota yhtä isoa vuokaa, koska tätä ruokaa ei voi enää uudelleenlämmittää mikrossa tai uunissa. 

 

20x30cm vuoka

1 pss tortillasipsejä/nachoja
Juustoraastetta
Koskenlaskija Cheddar
400 g kanaa
suolaa
broilerimaustetta (Meira)
2 suippopaprikaa
1 punasipuli
2 avocadoa
3-4 tomaattia

 
Kanan voi korvata jauhelihalla (+ jauhelihamausteella).
Kasvissyöjät voivat korvata proteiinin esim. Härkis papuseoksella.

 Huomaa, ettei juustoja tarvitse käyttää kaikkea. Mausta ruoka aina oman maun mukaan.

 


Kuori ja pilko sipuli. Pilko myös paprika. Paista kasviksia öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Paista liha ja mausta. Nosta tortillasipsit uunivuokaan. Nakkaa kasvikset ja liha päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja Koskenlaskija dippiä. 

Lämmitä vuokaa 200 asteisessa uunissa 10min. 
Koristele vuoka avocadon ja tomaatinpalasilla.

 


 Itse teen ruoan mielummin niin, että lämmitän jokaiselle tortillasipsit erikseen mikrossa 5-10 sekunnin pätkissä. Höystöt ym. laitetaan tarjolle erikseen ja jokainen ottaa päälle mitä haluaa. Näin vältytään hävikkiruoalta. Katso ohje vielä alla olevalta videolta.

 


Kommentit