Emojikuppikakut

 

Ensimmäinen Koko Suomi leipoo jakso on takana ja tunteet menivät laidasta laitaan. Tuomarin sanoin "Paulalta hieno nousu aamun shown jälkeen" 😂 Menin ihan paniikkiin, kun kuulin sanan rönttönen! Muut pitivät minua aivan ennakkosuosikkina ja muutama jopa epäili salaliittoteoriaa, jossa olen tuomari valeasussa!

Memmulle suuret onnittelut päivän voitosta! Muori on kertakaikkiaan ihana!
Ja todella surullista että super taitava ja mukava Jari joutui jättämään teltan ihan liian ajoissa. 💔

Nämä kuppikakut pelastivat nahkani rönttöskatastrofin jälkeen. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, mutta kyllä näiden eteen tarvittiinkin suunnittelutyötä. Tein monta satsia kuppikakkuja eri väreissä ja mauissa. Suklaa-appelsiini valikoitui kuitenkin nopeasti makumaailmaksi, sillä se on minun "suokkari". Vaikka ulkonäkö on tärkeä, kyllä maku ratkaisee. Ilahdunkin eniten jos leivonnaisteni makua kehutaan. Nämä saivatkin tuomareilta suuret aplodit. 💖

Rönttösten resepti löytyy täältä.
Kuppikakkujen ohje löytyy myös täältä.

Iltalehti teki oikein erillisen jutun "suokkari" sanastani.
Täältä löytyy Turun Sanomien juttu.

Appelsiini-suklaakuppikakut

12 kpl

200 g voita
150 g sokeria
3 kananmunaa
1 appelsiini
180 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kuohukermaa

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Asettele 12 kuppikakkuvuokaa pellille. Suihkauta vuokiin vuokasprayta.
  • Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin joka lisäyksen jälkeen.
  • Purista appelsiinista mehu ja raasta kuori.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. 
  • Lisää puolet jauhoseoksesta voi-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. 
  • Lisää sen jälkeen ½ dl appelsiinimehua, kerma ja kuoriraaste.
  • Lisää loput kuivat aineet ja sekoita seos tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokiin 2/3 vuoan korkeudesta. 
  • Paista kuppikakkuja 175 asteessa noin 20 min.
  • Testaa kypsyyttä cocktail-tikulla. Muffinin tulee olla kimmoisa ja pehmeä.
  • Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, kaiverra jokaisen keskelle pieni kolo veitsenkärjellä tai muotilla. Ota palanen pois.


Kostutus:
Appelsiinin mehu
2 tl sokeria

Sekoita mehu ja sokeri keskenään. Kostuta kuppikakut appelsiinimehulla.

Appelsiini curd:
1 appelsiini
2 keltuaista
½ dl hillosokeria
½ dl sokeria
25 g voita

  • Raasta appelsiinin kuori, kunnes saat 1 rkl raastetta.
  • Purista mehua ½ dl.
  • Laita keltuaiset, sokerit, siivilöity mehu ja kuoriraaste kattilaan.
  • Kiehauta seos koko ajan sekoittaen.
  • Pienennä lämpöä ja keittele seosta noin 5 min vähän väliä sekoittaen.
  • Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota seosta pari minuuttia ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi.
  • Lusikoi täytettä jokaisen muffinssin sisään koloseen.


Suklaa-appelsiinikreemi

250 g voita
4 dl tomusokeria
1 appelsiini
150 g tummaa suklaata

  • Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Lisää joukkoon appelsiinin kuoriraastetta 2 rkl ja mehua 1 rkl.
  • Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä. Anna hetki jäähtyä.
  • Lisää suklaa kreemin joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Pursota kreemi kuppikakkujen päälle 1 cm pyörötyllalla.


Koristeluun:

200 g  valkoista sokerimassaa
1 tl CMC jauhetta
Elintarvikevärejä (sininen, keltainen, punainen)
Elintarvikeliima
Musta elintarviketussi
150 g valkoisia candy melts nappeja
Keltainen suklaaväri
20 g mustia candy melts nappeja 

Katso tarkemmat koristeluohjeet täältä.


Tässä on ensimmäiset suunnittelemani kuppikakut. Osa oli suklaisia ja osa vaaleita. Koristelu ei kuitenkaan mielestäni ollut kovin yhtenäinen tai monipuolinen..


Tähän satsiin lisäsin koristeita, mutta halusin silti lisää yhteinäisyyttä ja monipuolisuutta koristeluun.
Niinpä päädyin lopulta jakamaan koristeet kolmeen kategoriaan eli sokerimassa, suklaa ja pursotus.

Keltaiset emojit kuvaavat 14v poikamme syöpätaistelua viimeisen 1,5 vuoden ajalta.
Sydämet kuvaavat enemmän minua ja kakat.. noh, täällä rakkaiden ukkojen keskellä kun asuu...


Tämän yhtenäisempiä kuvia minulla ei ole, mutta mtvuutiset.fi sivulta löytyy lisää kuvia.
Minun kuvani on otettu kännykällä surkeassa valoituksessa, mutta koittakaa kestää.


Katso lisää KSL videoitani täältä.
 
Teknisen tehtävän (rönttönen) puolessa välissä tajusin, että nyt tuli mokattua, joten päätin alkaa nimeämään rönttöstoukkiani.. Jalmari rönttönen pääsi oikein mainoksiin asti, mutta mukana olisi ollut muistakseni myös Pena, Esko, Sepi ym..

Ajattelin ensin, etten ikinä halua kuulla sanaa rönttönen, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että tämä leivonnainen täytyy voittaa! Niinpä tein yhteistyövideon Hard kokki YouTube kanavalle, jossa teemme ammattikokin kanssa uudestaan satsin rönttösiä. Videon voi katsoa myös täältä!




Kommentit