Tänään leivotaan jälleen Charmia-keittiöillä! Teen appelsiinipiparkakkuja ja vaaleaa glögiä itse keitetystä kanelisiirapista. Lisäksi kerron jätteiden kierrätyksestä ja eri jätekaappivaihtoehdoista, joita Charmialla on tarjota.
Piparkakkutaikina:
1,5 dl siirappia
200 g sokeria
250 g voita
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl pomeranssin kuorta
1 appelsiinin kuoriraaste
2 munaa
ripaus suolaa
2 tl ruokasoodaa
500 g (8dl) vehnäjauhoja
Kanelisiirappi:
2 dl vettä
1 dl kookossokeria
1 dl erytritolia (karppisokeri)
2 ceylon kanelitankoa
½ tl jauhettua kanelia
Vaaleaa glögiä varten tarvitaan 3 dl omenamehua + 1 rkl kanelisiirappia.
Kaikkien taajama-alueiden vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöjen tulisi lajitella erikseen seuraavia jätelajeja:
- sekajäte/poltettava jäte/kuivajäte
- biojäte
- kartonkipakkaukset
- muovipakkaukset
- lasipakkaukset
- metallipakkaukset
Suurin kierrätyspotentiaali Suomessa on biojätteellä. Kaikille taajamien asukkaille biojätteen erilliskeräsyvelvoite tulee voimaan 2024 heinäkuussa. Myös omakotitaloille. Biojätteen keräyksessä toki tulee olemaan alueellisia eroja.
Yhteistyössä: Charmia-keittiöt
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3