Hunajakakku


Yhteistyössä: Charmia-keittiöt

Tänään leivotaan jälleen Charmia-keittiöillä ja tehdään raikasta hunajakakkua Charmian nimikkohunajasta. Kaikki Charmian kalustelevyt tehdään mittatilaustyönä millintarkasti ja hukkapaloja pyritään välttämään. Näitä kuitenkin ajoittain syntyy, mutta nekin menee hyötykäyttöön, sillä hukkapaloilla lämmitetään paikallisen Hunajayhtymä Oy:n tiloja Loimaalla. 

 

Hunajakakku
20x30 cm vuoka

2 kananmunaa
1 dl sokeriasitruunan mehu ja kuori
1 dl oliiviöljyä
1 dl hunajaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon oliiviöljy, hunaja, jogurtti, sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Lisää lopuksi kuivat aineet ja kaada taikina 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista kakkua 180 asteessa noin 30 min.  


Hunajasiirappi

1 dl hunajaa
1 sitruunan mehu pari sitruunankuorisiivua
1,5 dl suolattomia pistaasipähkinöitä rouhittuna 

  Laita ainekset kattilaan ja keittele seosta keskilämmöllä 10 min.
Töki kakkuun reikiä ja kostuta pinta hyvin. Koristele vielä pistaasipähkinärouheella.

 


 Charmia-keittiöt on suomalainen perheyritys (entinen Keittiötukku), joka tekee yksilöllisiä keittiöitä asiakkaan toiveiden mukaan ammatitaidoilla. Kodinkoneista yhteistyössä on mm. Siemens. Uusimmalla YouTube videolla kerronkin tarkemmin Siemensin uusista 4D-kiertoilmauuneista!

Siemensin uusissa kiertoilmauuneissa oleva kiertoilmatuuletin vaihtaa pyörimissuuntaa n. 3 min välein, joka tasaa uunin lämpöä paistamisen aikana. Peltejä ei tarvitse käännellä paistamisen aikana ja toiminnolla voi paistaa jopa neljä peltiä yhtä aikaa.

Lisäksi uuneissa on uusi CookControl Pro automaattiohjelma, joka valitsee automaattisesti oikeat asetukset ja paistoajan ruoalle tai leivonnaiselle. Uunille tarvitsee vain kertoa, mitä tehdään ja minkälainen lopputulos halutaan. 

RoastingSensor Plus paistolämpömittari mittaa ruoan sisälämpöä kolmesta eri mittauspisteestä. 
Uuneissa on 30-300 asteen termostaatti. Lisäksi niissä on pyrolyysi uuninpuhdistusohjelmat, jossa uunin sisälämpötila nousee 400-500 asteeseen polttaen sokeri- ja rasvataharat pinnoilta tuhkaksi.

Uunit voi myös kytkeä Wifi-verkkoon. HomeConnect sovelluksen avulla voi hallitta uunin toimintoja, kuten kytkeä sen päälle ja pois tai säätää ohjelmistoja. Yhdessä uunissa on lisäksi PulseSteam ja SteamBosot -lisähöyrytoiminnot, joilla saadaan leivonnassa aikaa, rapea pinta ja mehukas sisus leivonnaisiin.

 


Charmialle tärkeitä arvoja ovat mm. vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja oikea hinta-laatusuhde. Kaikki osat tehdään Suomessa ja kuljetusmatkat pyritään pitämään mahdollisimma lyhyinä. Kaapistot kootaan vasta myymälässä, jolloin yhteen kuljetukseen saadaan mahtumaan mahdollisimman paljon puutavaraa kerralla ja näin minimoidaan kuljetuksesta aiheutuvia haittoja ympäristölle.

Ohje löytyy vielä YouTubesta. Ihanaa vuodenvaihdetta kaikille!


 

Kommentit