Itsenäisyypäivän kuivakakku

 

Tänä vuonna päätin tehdä itsenäisyyspäivän kunniaksi jotain tuttua, nopeaa ja helppoa. Taatelikakku on yksi joulun suosikestani ja teenkin sitä lähes joka vuosi jossain muodossa. Tämän vuoden kakku sai sinivalkoisen koristuksen.

  Taatelikakku:

1 pss taateleita (200-250g)
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia


  • Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan. 
  • Keitä keskilämmöllä, kunnes saat tasaista massaa. Tässä kestää 15-20min. 
  • Soseuta lopuksi seosta hieman sauvasekoittimella, jotta massa on varmasti tasaista.
  • Lisää massan sekaan kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. 
  • Jäähdytä seos vesihauteessa. Laita uuni tässä vaiheessa 175 asteeseen. 
  • Lisää munat ja kuivat aineet. 
  • Voitele 1,5 litran vuoka rasvalla. Jauhota tarvittaessa.
  • Kaada seos vuokaan ja paista noin tunti. 
  • Kumoa hieman jäähtyneenä.
  • Pieneen alle litran vuokaan riittää puolikas taikina.

Suklaakreemi:
 
50 g voita
1 dl tomusokeria
25 g tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja pursota kreemi väliin. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Koristelu on tehty suklaapursotuksin valkosuklaasta ja sinisistä candy melts napeista.
Katso tarkemmat ohjeet videolta.
 
 Hyvää itsenäisyyspäivää!


Kommentit