Kakun voi tehdä valmiista Biscoff-tahnasta, mutta keksivoi on niin nopea ja helppo tehdä, että suosittelen ainakin kerran kokeilemaan sen valmistusta omista suosikkikekseistä. Parhaiten tähän sopii piparkakut, Bastogne tai Biscoff keksit.
Keksivoi
260 g keksejä
1 prk kondensoitua maitoa
100 g voita
Hienonna keksit tehosekoittimessa.
Lisää kondensoitu voi ja pehmeä voi.
Sekoita seos tasaiseksi.
Kakku
20 cm vuoka
400 g keksivoitahnaa
2 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
Jos keksivoi on kerennyt jähmettyä, sitä voi pehmittää mikrossa 20-30 sekunnin pätkissä, kunnes se on juoksevaa. Lisää joukkoon kananmunat ja leivinjauhe. Sekoita lusikalla tai sähkövatkaimella.
Kaada taikina 20 cm irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Paista 180 asteessa 30 min. Kiertoilmalle riittää 170 astetta.
Anna kakun jäähtyä.
Kakun voi vielä kuorruttaa keksivoilevitteellä, jota on pehmitetty mikrossa. Tähän käytän yleensä valmista keksivoilevitettä, koska se on sileämpää kuin itse tehty levite.
Itse tehty levite sopii mielestäni kuitenkin paremmin itse kakun valmistamiseen, sillä kakusta tulee tällöin kuohkeampi ja kauniimpi.
Latasin YouTubeen myös nopean shorts-videon kakun valmistuksesta.
Ihanaa joulua kaikille!
Vautsi! Kiva yksinkertainen resepti, mutta varmasti hyvää. Pitää kokeilla joskus lasten kanssa.
VastaaPoista