Joulukuusikakku

 Tässä vielä yksi joulupostaus tälle vuodelle! Lääkärilehti tuli meille kotiin ottamaan kuvia artikkelia varten, joten päätin väsätä kuvaan jouluisen täytekakun. 

Kakku koostuu viidestä osasta. Kaksi alimmaista kakkua on taatelikakkua. Näiden päällä on pieniä suklaakakkupaloja. Väliin pursotin hieman suklaakreemiä liimaksi. Kakku on kuorrutettu kreemillä ja kermavaahdolla. Kahden alimmaisen kakun sisällä on myös suklaakonvehteja.

Taatelikakku

1pss taateleita (200-250g)
3dl vettä
2dl sokeria
200g voita
2munaa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia

  • Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan. 
  • Keitä keskilämmöllä, kunnes saat tasaista massaa. Tässä kestää noin 15min. 
  • Seoksen voi vielä soseuttaa lopuksi sauvasekoittimella.
  • Lisää massan sekaan kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. 
  • Jäähdytä seos vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. 
  • Laita uuni 175 asteeseen. 
  • Lisää munat ja kuivat aineet. Sekoita massa tasaiseksi.
  • Voitele ja jauhota 1,5 litran kakkuvuoka. Jauhottamiseen sopii hyvin esim. mantelijauhe tai tumma leivontakaakao.
  • Kaada seos vuokaan ja paista noin tunti. 
  • Kuusikakkua varten käytin vajaa 1 litran kakkuvuokaa ja vajaa ½ litran kakkuvuokaa. Pieni kakku paistui noin 30 min ja isompi noin 40 min.
  • Anna kakkujen jäähtyä noin 10 min vuoissa ja kumoa ne sitten alustalle. Anna jäähtyä.
  • Kumoa hieman jäähtyneenä.



Suklaakakkupaloja varten tein suklaakakkutaikinan neljän kananmunan ohjeella, mutta tein samalla pohjia myös muita projekteja varten. Paistoin kolme pientä kakkua, joista kaksi tuli kokonaisina kakkuun. Yhden minikakun murskasin kulhossa ja lisäsin joukkoon hieman suklaakreemiä. Muovasin tästä massasta kartion päällimmäiseksi osaksi. 

Jos haluaa tehdä vain kolme pientä kakkua, voi hyvin tehdä kolme pientä mukikakkua mikrossa tai vaikka yhden minuutin Oreo-muffineita.



YouTube videolla näkyvän hame-toppi yhdistelmän on tehnyt turkulainen pukusuunnittelija, Kisu Korsi. Hän on yksi taitavimpia pukusuunnittelijoita mitä tiedän, mutta valitettavasti hän on vaihtanut hiljattain alaa eikä ota uusia tilauksia vastaan.

Suklaakreemi

200 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
150 g tummaa suklaata

Jos kreemiin haluaa vielä tummemman maun ja sävyn, voi joukkoon lisätä 2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta.

  • Vaahdota voita noin minuutti.
  • Lisää tomusokeri parissa erässä ja sekoita sähkövatkaimen hitaimmalla moodilla.
  • Kun sokeri on sekoittunut joukkoon, vaahdota täydellä teholla noin 5min. Alivatkattu kreemi maistuu voille eikä ole ilmavaa. 
  • Lisää lopuksi joukkoon sulatettu ja jäähdytetty suklaa. Sekoita tasaiseksi.


En leikannut kuivakakkuja enää osiin, vaan pinosin ne vain päällekäin. Kakkuja kannattaa kuitenkin kostuttaa hieman, vaikka taatelikakku oikein paistettuna on mehevä.

Joka kakun väliin tuli suklaakreemiä. Kuorrutin koko komeuden myös suklaakreemillä. Näin kakusta saa tasaisen kartion. Kakkua voi toki muovata myös sahalaitaisella veitsellä, mutta tässä tapauksessa ei ollut tarpeen, sillä kakut muodostivat itsestään tarpeeksi tarkan muodon. Koristeena on kermaseosta.



Kuorrute

4 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
100 g maustamatonta rahkaa
tomusokeria
1 tl vaniljaesanssia
1 pss cream fix jauhetta
vihreää elintarvikeväriä

  • Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon tuorejuustoa ja rahka. Sekoita tasaiseksi.
  • Mausta tomusokerilla ja vaniljalla. 
  • Lisää lopuksi cream fix jauhe ja väri.
  • Sekoita seos pursotettavaksi vaahdoksi.

Minä tein kermakuorrutetta enemmän, joten sitä jäi sen takia aika paljon yli. Mutta yllä olevalla ohjeella pitäisi tulla sopiva määrä.
 
Pursotukset on tehty pienellä spagettityllalla. Tässä meni kauan...
Koristeena on erilaisia nonparelleja ja sokerihelmiä. Latvatähti on tehty kultaisella tomuvärillä värjätystä keksistä. Kakun kokoamisesta ja koristelusta löytyy vielä ohjevideo YouTubesta. 
 
 

Kommentit