Piparimutakakku

Hyvää joulukuuta kaikille!

Halusin kehitellä täydellisen mutakakkureseptin, joka muistuttaa kaikilta osin piparitaikinaa! Tässä ohjeessa ei ole suklaata, vaan se sisältää täysin samoja raaka-aineita kuin piparkakkutaikina. 

Piparkakkutaikinaa ei sellaisenaan kannata tunkea kakkuvuokaan ja uuniin, koska taikina on aivan liian tiivis. Niinpä muutin piparkakkutaikinan ohjeen ainemäärät muistuttamaan kakkutaikinaa. 

Tällä ohjeella tulee täydellinen kakku, joka maistuu ihan piparitaikinalle!

20cm vuoka / 8:lle hengelle

150 g voita
1 dl tummaa siirappia
½ dl sokeria
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl pomeranssin kuorta
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja


Vinkki!
Ohjeen mausteet voi korvata ruokalusikallisella piparkakkumausteseosta!


  • Laita voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. 
  • Lämmitä seosta miedolla/keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. 
  • Anna seoksen hetki jäähtyä.
  • Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seokseen.
  • Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista 200 asteessa noin 15min. Anna kakun jäähtyä.


Katso ohje video alla olevalta videolta.


Piparimutakakkua ei välttämättä tarvitse koristella millään. Päälle voi hunnuttaa vähän tomusokeria tai pursottaa kermapursotuksia.


Koristelin tämän kakun Turun Sanomien valokuvaa varten. Koristelu on semiöveri, mutta silti vielä hillitty. Suklaakoristeet tein itse.


Kommentit