Koko Suomi leipoo finaali!

 

Niin on Koko Suomi leipoo kausi 9 ohi ja tiukan taistelun voitti lopulta Harriet! 🎉
Paljon onnea voittajalle! 

Oli suuri kunnia leipoa kaikkien upeiden ja taitavien leipureiden kanssa! Iso kiitos myös tuotannolle ja tuomareille, jotka tekivät tämän kaiken mahdolliseksi. Oli ainutkertainen tilaisuus päästä olemaan mukana näin hienossa ohjelmassa, jota seurasi parhaimmillaan 1,2 miljoonaa ihmistä per jakso! 

Toki olen ylpeä myös itsestäni. Finaaliin pääsy oli alkuperäinen tavoitteeni ja se toteutui! Muutama virhe parissa suolaisessa tehtävässä aiheuttivat kuitenkin sen, ettei koko kisan voitto tällä kertaa tullut. Mutta finaaliin pääsy on minusta jo aivan loistava suoritus.


Finaalin teknisenä tehtävänä oli tehdä sekä suolaisia että makeita voisarvia. Nämä onnistuivat minulta hyvin, mutta pari sarvea oli vetänyt jääkaapissa hieman kosteutta itseensä ja näyttivät raaoilta. Tämän takia tuomarit rankkasivat minut kolmanneksi, mistä olin hieman eri mieltä, koska olin ainut joka koristeli sarvet tehtävänannon mukaisesti. Mutta erot toki oli tässä vaiheessa jo niin pieniä, ettei asiaa kannattanut jäädä murehtimaan.


Taidonnäytetehtävässä tehtävässä tehtiin vintagekakkuja, joka onnistui minulta todella hyvin ottaen huomioon, että lämpötila oli teltassa yli 30 astetta! Minun kakussani oli mantelinen kakkupohja, sitruunakreemiä ja suklaakreemikuorrute. Tuomarit epäröivät sitruunan ja suklaan yhdistelmää, mutta näin makeassa kakussa ne sopivat yhteen täydellisesti. Tein kakun keväällä 2023 pari kertaa ja makuraati oli sitä mieltä, että tämä on paras kakku ikinä! Tuomarit epäröivät myös kakun riittoisuutta, mutta kyllä näin tuhdista kakusta pitäisi kolmellekymmenelle riittää. Pursotuksiin olin todella tyytyväinen, koska kreemi ihan suli käsiin!


Pursotusten oli alunperin tarkoitus näyttää suunnilleen tältä, mutta kuuman ilman takia kreemi kutistui niin pieneen, että sain vaivoin tehtyä reunakoristeet. Tämä kakku meni naapurinpojan rippijuhliin, mikä takia koristeena on valkosuklaaristi.

Laitan kakun ohjeen myöhemmin vielä blogiin. Löysin koneelta alkuperäisen ohjeen, mutta tein siihen niin paljon muutoksia vielä kisan aikana, että sitä on turha julkaista. En yhtään muista mitä muutokset olivat, mutta muistan että lisäsin kakkuun vielä kaikenlaista. 😅

Tuomarit tekivät myös pitkää päivää ja arvioivat leivokset todella ammattimaisesti ja reilusti. Sain paljon hyviä kehitysideoita omiin leivonnaisiini ja kaikki kritiikki oli ansaittua. Opin paljon kisan aikana ja oli suuri kunnia saada palautetta ammattituomareilta. Ihan mahtava kokemus kertakaikkiaan!


Tuomarit kehuivat monta kertaa, että olin koko kisan paras koristelija, mistä olin super iloinen, koska sehän on juuri sitä mitä leivonnassa rakastan. Tykkään näpertää kaikkea kaunista ja erikoista. Pullat ja sämpylät ovat hieman liian tylsiä minun makuuni, mutta toki nekin onnistuvat. 



Yksi ihanimmista ja aidoimmista ihmisistä oli ehdottomasti Anne Kukkohovi, jolle kuuluisuus ei ole lainkaan noussut hattuun. Minulla oli hänen kanssaan todella mahtavia keskusteluhetkiä ja hän tsemppasi kaikkia koko sydämestään kisan aikana.



Oli ihanaa nähdä kaikki kilpailijat finaalitilaisuudessa! Myös äitini ja nuorin poikani pääsi mukaan jaksoon! Äitini näkyy kuvassa oikealla. Olisi ollut ihana saada mies mukaan ohjelmaan, mutta hän oli valitettavasti ulkomailla työreissulla. Soitin hänelle iltaisin pitkiä puheluita kisan aikana, jotta pysyin järjissäni kaiken jännityksen keskellä! Iso kiitos koko perheelleni tuesta kisan aikana! 💖



Iso kiitos vielä perheelleni, ystävilleni, kilpailijoille ja koko tuotannolle!


Kommentit

  1. Paljon onnea hienosta suorituksesta :) t. Irina

    VastaaPoista
  2. onnittelut. kisa on vaativa. ja säätä vastaan ei ole ratkaisua. mahtava suoritus. jään odottamaan reseptiä, ehkä teen mut en usko koristelussa saavuttavan sinun kaunista kakkua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3