Lasagne


Tämä lasagne on yksi luottoresepteistäni, jolla tekee vaikutuksen lähes kehen tahansa! Perinteistä italialaista ohjetta tämä ei muistuta, sillä tämä on aivan liian nopea ja helppo! Onnistuu hyvin arjessa työpäivän jälkeenkin, sillä valkokastike tehdään vain kolmesta raaka-aineesta eikä kastiketta tarvitse keittää.

20x30cm vuoka

9 täysjyvä lasagnelevyä

400g (2prk) savuporotuorejuustoa
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa

800 g vähärasvaista jauhelihaa
2-3 rkl jauhelihamaustetta
800g (2 prk) Mutti tomaattimurskaa

  • Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja maito keskenään kulhossa vispilällä tasaiseksi.
  • Ruskista jauheliha ja mausta se jauhelihamausteella.
  • Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja hieman vettä. Keittele 10min kokoon. 
  • Nosta vuoan pohjalle hieman jauhelihaseosta ja 3 lasagnelevyä. Kauho päälle valkokastiketta ja sitten jauhelihakastiketta. Toista kaksi kertaa. 
  • Paista lasagnea 175 asteessa noin 45min. 

Vinkki!
Vuoka kannattaa peittää foliolla paistamisen aikana, jolloin lasagne pysyy mehevämpänä. Jos haluaa oiken rapean pinnan lasagneen, voi folion jättää pois, mutta minä en tästä versiosta välitä.

Juustoraasteen jätän myös lasagnesta pois ettei siitä tule liian suolaista ja raskasta. Eli hieman voisi jopa terveysruoaksi kutsua.

Ohjeesta löytyy pieni videonpätkä TikTokista.


Kommentit