Chilikastike

 

Pidän tulisesta ruoasta ja tätä tymäkkää kastiketta voi lisätä lähes mihin vain. Kastike on todella riittoisaa ja säilyy oikein säilytettynä jopa kolme kuukautta. Valmistus ei ole mikään nopea prosessi, mutta raaka-aineita ei tarvita montaa ja nekin ovat kohtalaisen edullisia. 


Noin 5 dl kastiketta

500 g tuoretta chiliä
5 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 rkl suolaa
2 dl viinietikkaa


  • Poista chileistä kanta. Siemenet voi jättää tai poistaa riippuen omasta mieltymyksestä.
  • Pilko chilit, valkosipuli ja sipuli karkeaksi silpuksi ja laita tehosekoittimeeseen. 
  • Aja tasaiseksi seokseksi. Lisää suola. 
  • Kaada murska kulhoon ja peitä kelmulla, niin että kulhoon ei jää ilmaa. Voit nostaa pienen painon kelmun päälle. 
  • Anna seoksen muhia huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
  • Sekoita viinietikka seokseen seuraavana päivänä. 
  • Laita kelmu ja paino päälle ja anna kypsyä huoneenlämmössä 4-7 päivää.
  • Valmiin seoksen voi vielä pyöräyttää tehosekoittimessa.
  • Steriloi pullot tai tölkit ja purkita seos. Säilytä jääkaapissa.

 

Muista aina käyttää kertakäyttöhanskoja chiliä työstettäessä!

Kastikkeeseen saa lisäpotkua lisäämällä seokseen habaneroa tai muuta tulista chiliä.
Myös mausteita voi lisätä oman maun mukaan.

Käytän kastiketta usein ihan vain lihan tai tofun päällä. Sitä voi myös hieman laimentaa vedellä ja suurustaa, niin saa miedomman ja riittoisamman kastikkeen. 

Kommentit