Korianterikana, marinoitu tofu ja lämmin lisuke

 

Minulta toivotaan jatkuvasti lisää ruokareseptejä, joten kokosin tähän pari tämän hetken suosikkiani. Nämä kaikki ovat nopeita, helppoja ja edullisia valmistaa! Kaksi jälkimmäistä ohjetta on sekä vegaanisia että gluteenittomia.

Rakastan tuoretta korianteria ja kokeilen sitä jatkuvasti eri resepteihin. Tähän kanaan tulee vain pari raaka-ainesta, mutta ne ovat täysin riittävät tuomaan täydellisen maun kanalle. 


Korianteri-chilikana

800 g maustamaton kanasuikale
1 ruukku tuoretta korianteria
1 tl broilerimaustetta (Meira)
öljyä paistamiseen
2 chiliä
suolaa


  • Paista kanasuikaleet rypsiöljyssä kypsäksi, mutta varo etteivät me mene liian kuivaksi. Kanat ovat valmiita, kun neste on suurimmaksi osaksi haihtunut pannulta. 
  • Mausta kana suolalla ja broilerimausteella. 
  • Halkaiset chilit ja poista halutessasi siemenet. Pilko chilit kanan joukkoon.
  • Irrotia korianterinlehdet varsista ja pieni niitä vielä hieman veitsellä. Lisää kananjoukkoon ja sekoita. 



Tämä kana sopii täydellisesti tortilloihin tai nuudelin kanssa!
Myös helppo ja edullinen parsakaali-paprikalisuke toimii loistavasti kanan kanssa.
Testaa myös korianteripestoa.




Lämmin lisuke

2 parsakaalia
1 sipuli
4 suippopaprikaa
suolaa
(lime)pippuria
noin ½ dl rypsiöljyä

  • Pilko kasvikset pienelle uunipellille. 
  • Ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.
  • Peitä pelti foliolla ja paista kasviksia 200 asteessa noin 30min, kunnes ne pehmenevät. Kasviksia voi sekoittaa paistamisen puolessa välissä. 


Joukkoon voi lisätä omia suosikkikasviksia ja mausteita. Muun muassa ruusukaali ja valkosipuli sopivat tähän hyvin, mutta monen vatsalle ne eivät taas sovi. Porkkana toimii myös hyvin uunijuureksissa, mutta se vaatii usein muita pidemmän paistoajan. Lisää hiilihydraattia saa nakkaamalla joukkoon perunaa tai bataattia.


Marinoitu tofu

400 g tofua
1-2 rkl rypsiöljyä
3-4 rkl soijaa
1 valkosipulin kynsi
lime-pippuriseosta
chilimausteseosta

  • Kuutioi tofu ja laita se pakasterasiaan tai pussiin.
  • Lisää joukkoon öljy, soija ja mausteet. Sekoita.
  • Sulje rasia ja nosta jääkaappiin vähintään 30 min ajaksi. 
  • Pyörittele palaset maizenassa ennen paistamista.
  • Paista tofu rypsiöljyssä keskilämmöllä, kunnes se saa vähän väriä.





Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3