Korianteripesto


Minulta toivotaan jatkuvasti lisää suolaisia reseptejä ja varsinkin tammikuussa terveelliset ohjeet ovat erittäin tervetulleita. Rakastan tuoretta korianteria ja kokeilen siitä jatkuvasti uusia reseptejä. En hirveästi fanita vihreää pestoa, joka tehdään basilikasta, mutta korianterista tehtynä tämä on aivan täydellistä! 

Punainen pesto on myös ihanaa, sillä se tehdään aurinkokuivatuista tomaateista. Teimme Koko Suomi leipoo Hannan kanssa vegepizzoja, joiden yhteydestä löytyy täydellinen ohje punaiseen pestoon.


1-2 ruukkua korianteria (35g)
½ dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
½ dl oliiviöljyä

Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes niihin tulee hieman väriä. Laita kaikki ainekset blenderiin ja hienonna tasaiseksi massaksi. Jos seos on liian kuivaa, lisää oliiviöljyä. 

Pesto sopii hyvin levitteeksi, mutta myös esim. pastan joukkoon.
Tämän valmistamisesta löytyy lyhyt video youtubesta.



Kommentit