Hannan vegepizzat

 

Uusimmalla YouTube videolla Koko Suomi leipoo -kisan Hanna tulee näyttämään, miten syntyy nämä ihanat vegaanipizzat. Hanna teki näitä 6. jakson välipalatehtävässä ja varsinkin punainen pesto sai paljon kehuja! Sain luvan jakaa reseptin myös täällä blogin puolella. Meillä oli super hauskaa näitä leipoessa! 💓


Ruispizzapohjat

24 g tuorehiivaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
½-1 rkl chilimauseseosta

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. 
  • Lisää suola.
  • Sekoita joukkoon ruisjauhot ja chili.
  • Alusta taikinaan vehnäjauhot.
  • Lisää oliiviöljy ja lisää tarvittaessa jauhoja.
  • Vaivaa taikinaa noin 5min, jotta syntyy sitko.
  • Peitä taikina liinalla ja anna kohota vähintään 30min.

 

Punanen pesto

 300 g tomaattipyrettä
1 ruukku basilikaa
1 tlk (330/200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä
½ dl pinjansiemeniä
½ dl cashewpähkinöitä
4 valkosipulinkynttä
1-2 rkl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa

  • Paahda siemenet ja pähkinät kuumalla pannulla.
  • Valuta tomaatit ja ota liemi talteen.
  • Laita kaikki ainekset blenderiin ja hienonna hienoksi tahnaksi. Jos seos ei ala hienontua, lisää tomaattien lientä (tai öljyä tai vettä). Seosta voi joutua sekoittamaan aluksi pari kertaa, ennen kuin se lähtee kunnolla liikkeelle.
  • Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai etikkaa.


Kasvistäyte

200 g jauhismurua (taco)
rypsiöljyä paistamiseen
2-3 rkl punaista pestoa
1 tl suolaa

puolikas kesäkurpitsa
punainen paprika
keltainen paprika
mustia kivettömiä oliiveja
2 tuoretta chiliä
150g vegaanijuustoraastetta


  • Ruskista jauhismuru pannulla. Mausta suolalla ja pestolla.
  • Höylää kesäkurpitsasta juustohöylällä siivuja ja puolita ne vielä.
  • Pilko paprika suikaleiksi.
  • Halkaise oliivit.
  • Pilko chili rinkuloiksi.


Kokoaminen ja paistaminen


  • Laita uuni 220 asteeseen (kiertoilma).
  • Pyöritä taikinasta 10 palloa ja asettele ne leivinpaperille. 
  • Paina juomalasilla jokaisen taikinan keskelle kolo, jolloin reunat nousevat ylös. 
  • Levitä pizzoille pestoa ja aseta täytteet päälle.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Paista pizzoja noin 15min, kunnes juusto saa väriä.



Kisauunit olivat sen verran arvaamattomat, että jossain vaiheessa Hanna joutui nostamaan uunin lämpötilan lähes 300 asteeseen! Tuntui, että uunit ja liedet elivät välillä ihan omaa elämäänsä.

Minä tein 6. jaksossa terveellisiä vadelmaleivoksia, joissa on täytteen lisäksi granola-pohja ja terveellistä nutellaa. Leivosten kyljessä oli myös hauska limeshotti, mutta sitä ei juurikaan televisiossa näytetty. Ohje löytyy kokonaisuudessaan täältä!

Meillä oli super hauskaa kutosjakson kuvauksissa ja oli todella surullista, että Nella joutui jättämään teltan tällä kertaa.



Kommentit