Omenastruudeli

 

Tein pitkästä aikaa omenastruudelia, joka on Itävallan kansallisruoka. Tähän jälkiruokaan käytetään perinteisesti ohutta struudelitaikinaa, mutta kotona hommaa kannattaa helpottaa käyttämällä pakastealtaan filotaikinaa. Täyte koostuu happamista omenoista, rusinoista, voissa ruskistetuista korppujauhoista, kanelista ja sokerista. Tällä kertaa jätin kuitenkin rusinat pois ja tein korppujauhon itse.


4 filotaikinalevyä
500 g omenoita (Granny Smith)
50 g sokeria
50 g voita
1,5 rkl kanelia
1 tl vaniljasokeria
n. ½ dl sitruunamehua
2 paahtoleipäviipaletta

Voiteluun:
50 g voita
1 kananmuna 


  • Hienonna leipä tehosekoittimessa muruksi.
  • Sulata voi pannulla. Paahda leivänmurut voissa.
  • Lisää joukkoon sokeri, vanilja ja kaneli.
  • Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omenat pieniksi 1-2 cm paloiksi. 
  • Lisää omenoiden joukkoon sitruunamehua, jottei omenat tummu. 
  • Omenoiden joukkoon voi myös lisätä 30 g rommissa liotettuja rusinoita.
  • Nosta ensimmäinen filotaikinalevy leivinpaperille. 
  • Sulata 50 g voita ja voitele ensimmäinen levy.
  • Nosta toinen filotaikinalevy ensimmäisen päälle ja voitele voilla. 
  • Toista kunnes levyjä on neljä päällekäin.
  • Ripottele pohjan päälle leivänmuruseos ja omenapalat. 
  • Kääri seos varovasti rullalle leivinpaperin avulla.
  • Voitele seos kananmunalla ja paista 175 asteessa 20-30 min.
  • Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.




Tämä jälkiruoka on aivan ihanaa! Rapean ja ohuen kuoren alta paljastuu täyte, joka on samalla sekä raikas että makea! Struudelin voi tarjota joko kylmänä tai lämpimänä ja tämän kylkeen sopii hyvin esim. vaniljajäätelö! 

Tein 7 vuotta sitten videon youtubeen tämän valmistuksesta. 
Ohje löytyy jo blogista, mutta ajattelin koota tähän postaukseen vielä selkeämmän version.




Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta💖 Näyttää tosi herkulliselta ja tuo lautanenkin on niin ihana👍Mukavaa viikonloppua 🌸🤗🌸

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3