Pistaasikeksit


 Pistaasipähkinät ovat suosikki pähkinöitäni, mutta käytän niitä ihan liian harvoin leivonnassa. Sain joulun alla käsiini herkullista pistaasipähkinälevitettä, joka innoitti minua kehittelemään uusia reseptejä. Tästä ohjeesta olen erityisen ylpeä, sillä kekseissä maistuu selkeästi pähkinätahna, mutta ne ovat yhä hyvin makeita. Keksit eivät ole lainkaan marsipaanimaisia, vaan suussasulavan herkullisia. Myös keksien väri on todella kaunis.


25-30 kpl

175 g pistaasipähkinävoita
125 g voita
125 g sokeria
1 muna
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(50 g pistaasipähkinöitä hienoksi rouhittuna)


  • Sekoita voi ja sokeri hyvin. 
  • Lisää kananmuna ja pähkinävoi. 
  • Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Minä lisäsin taikinan joukkoon pistaasipähkinäjauhoa, jota ostin Italiasta. Tämän voi korvata ihan tavallisella pistaasipähkinärouheella. Pähkinät voi myös jättää taikinasta pois. 
  • Pyörittele taikinasta palloja ja nosta uunipellille. Yhteen keksiin tulee noin 30 g taikinaa.
  • Paista palleroita 175 asteessa 10-15 min. Kiertoilmalle riittää 160 astetta.



Pistaasipähkinävoin voi korvata millä tahansa pähkinävoilla!
100% pistaasipähkinälevitettä löytyy KoRo verkkokaupasta.




Kommentit