Ruskistettu voi -brownie


 Hyvää naistenpäivää! 🌸

Naistenpäivän kunniaksi tein tuorejuustolla marmoroituja brownie-leivoksia. Käytin perustaikinaan ruskistettua voita, jossa on sekä kinuskinen että pähkinäinen aromi. Voin voi ruskistaa itse, mutta sitä löytyy myös kaupoista valmiiksi ruskistettuna.

20x20 cm vuoka

175 g ruskistettua voita
200 g tummaa suklaata
3,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Voin ruskistaminen:

  • Sulata voi pannulla ja ruskista se alhaisella lämmöllä kullanruskeaksi. Liian kuuma levy polttaa voin. Alkuun voi alkaa kuplia, mutta ruskistuttuaan kuplan pienenevät. Sekoita voita 10-15 sekunnin välein. Kun voi on sulanut, nosta pannu liedeltä.
Brownie-taikina:
  • Laita voi ja suklaa vesihauteeseen sulamaan.
  • Kun seos on tasaista, lisää sokeri, vehnäjauhot ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Vuoraa 20x20cm kakkuvuoka leivinpaperilla. 
  • Kaada taikina vuokaan.



Kuorrute:
100 g tuorejuustoa
50 g rubiini/valkosuklaata

  • Sulata suklaa mikrossa puolella teholla (400W) 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
  • Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  • Nosta kuorrute nöttösiksi brownie-taikinan päälle ja marmoroi tikun avulla.
  • Paista levyä 175 asteessa noin 30 min.


10v poikamme valmisti brownie-taikinan, sillä se on todella nopea ja helppo valmistaa. Pursotin lopun rubiinisuklaan levyn päälle ja viimeistelin koristelun nonparelleilla. Lapset sanoivat, että nämä maistuvat ihan kinder-suklaalta! Katso nopea video myös youtubesta.


Kommentit