Yhteistyössä Charmia keittiöt
Täydellinen uunissa paistettu juustokakku on mehevä, pehmeä ja pumpulimainen. Kakku ei ole vaikea tehdä, mutta se vaatii hieman kärsivällisyyttä. Uusimmalla videolla näytän kaikki vinkit, joilla kakun saa onnistumaan. Pääsiäisen kunniaksi valitsin kakkuun mauksi sitruunan, jonka raikkaus tasapainottaa ihanasti makeaa kakkua.
Pääsin tutustumaan Charmia keittiöiden Loimaan tehtaaseen, jossa on erittäin modernit koneet osien valmistusta varten. Kokosin kierroksesta kaksiosaisen koosteen, jossa kerron miten erilaiset keittiön osat syntyvät. Ensimmäisessä osassa kerron yleisesti Charmian tuotannosta ja toisessa esittelen koneistoa tarkemmin.
Sitruunajuustokakku
22-24cm irtopohjavuoka
Pohja:
200 g keksejä (esim. Digestive tai Bastogne)
70 g voita
Täyte:
800 g (4 pkt) tuorejuustoa (maustamaton tai sitruuna)
250 g sokeria
2 rkl (10g) sitruunankuoriraastetta
4 huoneenlämpöistä kananmunaa (tai 3 isoa)
½ tl vanilja-aromia tai -jauhetta
ripaus suolaa
80 ml kuohukermaa
60 ml sitruunamehua
Koristelu:
170 g lemon curd tahnaa
1,5 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta
½ pss cream fix jauhetta
Huom!
Jos pohjaan käytetään täytekeksejä (esim. Oreo tai Domino), tulee voita vain 50g.
Uunijuustokakut kannattaa aina paistaa vesihauteessa, jotta niistä tulee meheviä ja pehmeitä. Ilman vesihaudetta paistettu kakku saattaa aluksi kohota uunissa liikaa ja pursuta jopa vuoasta ulos. Lopuksi kakku lätsähtää ja sisus jää herkästi epätasaisesti paistuneeksi.
- Suihkuta kakkuvuokaan vuokasprayta.
- Vuoraa vuoka ulkoa foliolla.
- Hienonna keksit tehosekoittimessa, pussissa tai kulhossa.
- Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele keksi-voiseos vuokaan pohjalle ja reunoille.
- Pohjaa voi paistaa 180 asteessa 10-15min, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
- Sekoita sitruunankuoriraaste sokerin joukkoon.
- Laita kulhoon tuorejuusto, suola ja sokeriseos. Sekoita sähkövatkaimella noin 2 min.
- Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hitaalla nopeudella sen verran, että kananmuna sekoittuu joukkoon, mutta älä vatkaa seokseen ilmaa.
- Lisää kerma, vanilja ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaahdota. Jos täytteeseen muodostuu ilmaa, juustokakku repeää uunissa.
- Kaada täyte vuokaan.
- Nosta kakkuvuoka sitä suurempaan vuokaan.
- Kaada isoon vuokaan kiehuvaa vettä, kunnes vesi ylettyy kakkuvuoan puoleen väliin asti. Varo ettei vettä meen täytteen joukkoon.
- Paista kakkua vesihauteessa 160 asteessa 50-60min. Älä avaa uunin luukkua paistumisen aikana.
- Laita tämän jälkeen uuni kiinni ja jätä uunin ovi raolleen. Väliin voi laittaa esim. uunikintaat. Anna kakun jäähtyä uunissa jälkilämmössä tunnin ajan.
- Tämän jälkeen kakku kannattaa vielä jäähdyttää huoneenlämpöiseksi, ettei se repeä.
- Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin vähintään 4h ajaksi, jotta kakku saa kiinteytyä.
Kermapursotuksia varten vaahdotetaan kerma ja lisätään joukkoon sokeri, vanilja ja cream fix jauhe.
Pursotukset on tehty tähtityllalla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3