Elden ring -kakku


 Nuorin poikamme täytti 11-vuotta ja pidimme hänelle isot juhlat lasersota-areenalla. Poika toivoi synttärikakuksi Elden ring -kakkua, joten päädyin tekemään kakun syötävästä kakkukuvasta. Elden ring on peli, jota meillä ei ole enkä ole koskaan nähnyt pojan sitä pelaavan, mutta jostain syystä tämä kakku piti saada. 

Vanhin poika pyysi myös pari kaveria juhiin mukaan ja yhdellä sattui olemaan 15v syntymäpäivä juhlapäivänä, joten tein hänellekin oman kakun. Tähän valikoitui kuva Pixel Worlds pelistä. Latasin pelin myös omaan puhelimeeni pari vuotta sitten, koska halusin pelata poikien kanssa yhdessä jotain. Suosittelen tätä ihan kaikille, sillä tällä tavalla voi seurata lasten pelaamista ja puhua samaa kieltä heidän kanssaan. Yhdestä pelistä voi syntyä monen tunnin keskustelu.

Kakut on koottu mokkapalapohjasta. Täytteenä ja kuorrutteena on vaahdotettu mokkapalakuorrute. Tämä yksinkertainen kakku osoittautui juuri täydelliseksi vaihtoehdoksi, sillä lapset harvemmin mitään marjaisia kermakakkuja syövät.


Mokkapalapohja
(pellillinen)

5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
200 g voita sulana


  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yleiskoneella tähän menee noin 5 min.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varovasti joko käsin tai yleiskoneen hitaimmalla moodilla.
  • Lisää lopuksi joukkoon sula voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20 min.
  • Minä paistoin taikinan 30x40cm vuoassa, koska halusin leikata pohjan kahteen osaan. Kakku paistui noin 25 minuutissa. 


Kakut on kostutettu vaniljamaidolla (2 dl maitoa, ½ tl vaniljajauhetta). Leikkasin kakkupohjan kahteen osaan ja puolitin nämä vielä poikittain. Kakkuihin tuli vain yksi täytekerros, koska korkeampana kakusta olisi tullut liian makea.

Kakkukuvat ovat A5 kokoisia ja ne on tulostettu vaniljapaperille. Syötäviä kakkukuvia voi tilata netistä useammalta eri sivustolt.

Perus mokkapalakuorrutteen ohje löytyy täältä. Nämä kakut ovat kuitenkin kuorrutettu vaahdotettavalla kuorrutteella, jotta lopputuloksesta tuli hieman juhlavampi. Tällä määrällä voi kuorruttaa myös perus pellillisen.


Kuorrute:

300 g huoneenlämpöistä voita
6 dl tomusokeria
1 dl leivontakaakaota
3 rkl kylmää kahvia


  • Voi lämpenee huoneenlämmössä parissa tunnissa. Itse usein otan voin jo edellisenä iltana huoneenlämpöön pehmenemään.
  • Vaahdota voita pari minuuttia yleiskoneella tai sähkövatkaimella. 
  • Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Minä käytin mustaa kaakaojauhetta (VanHouten), jolloin kreemiin tuli tumma sävy. Elintarvikeväriä ei tällöin välttämättä tarvita lainkaan. 
  • Lisää tomusokeri-kaakaoseos voin joukkoon pienissä määrissä ja sekoita varovasti.
  • Vaahdota seosta vielä vähintään 5min, kunnes seos kuohkeutuu. 
  • Lisää lopuksi kahvi ja sekoita seos tasaiseksi.



Kaarinassa sijaitseva Huvilupa areena on loistava paikka synttäreille. Lapsille on hauskaa tekemistä ja tarjottavat voi tuoda mukana. Siivous ja astiat kuuluvat hintaan, joten juhlien jälkeen tarvitsee vain muistaa ottaa lapset ja lahjat mukaan. Muita kivoja ideoita isompien lasten synttäreille on paintball ja karting. 

Kun pojat olivat pieniä, pidimme pari kertaa synttärit HopLopissa, mutta tämä oli siitä huono, että lapset menivät lähinnä pareittain jonkun kaverin kanssa eivätkä oikein leikkineet keskenään. Toisaalta eipä tämäkään vakavaa ole, mutta minusta on kiva että kaikki synttärivieraat pääsevät touhuamaan yhdessä jotain. Kotona pienten lasten juhlien järjestäminen on aika kauheaa, sillä osa ukkeleista roikkuu lampussa, osa vain sotkee, osalla on tylsää ja pari on karannut pihalta lähipuistoon. Pienen ryhmän kanssa tämäkin on ihan siedettävää, jolloin melutasot pysyvät alle sadassa desibelissä..


💖

Kommentit