Fazerinapiirakka

 
 

Yhteistyössä: Charmia-keittiöt


Tämä ihana appelsiini-suklaapiirakka on uusi suosikkipiirakkani. Ohje on todella helppo ja nopea eikä raaka-aineitakaan tarvita montaa. Piirakan maku niin voimakas, että jokainen tunnistaa siinä suklaan ja appelsiinin. Sain idean ohjeeseen Withchocolatechips Instagram profiilista, jossa oli samantapainen piirakka Geisha versiona. Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!


24cm piirakkavuoka

Pohja:
200 g Fazerina Domino keksejä
50 g voita

Täyte:
240 g (2 levyä) Fazerina suklaata
100 g maitosuklaata
100 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
2 dl kuohukermaa

Koristelu:
1,5 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta
½ pss cream fix jauhetta


  • Hienonna keksit tehosekoittimessa, kulhossa tai pussissa.
  • Lisää joukkoon sula voi. 
  • Painele keksi-voiseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4h. 
  • Vaahdota vispikerma. 
  • Lisää muut ainekset joukkoon ja pursota kerma jähmettyneen piirakan päälle.
  • Piirakan voi koristella myös sokerikoristeilla.



Tästä tuli todella herkän ja kauniinnäköinen! Piirakkaan voi käyttää mitä tahansa keksejä, mutta kannattaa muistaa että täytekeksit eivät vaadi yhtä paljon voita kuin esim. Digestive keskit. Teen usein piirakka ja juustokakkupohjat Bastogne kekseistä, jolloin voita tarvitaan noin 70g.

Piirakkaan voi myös käyttää jotain muuta suklaata, mutta Fazerina on ehdoton suosikkini. Jos tykkäät enemmän juustokakuista, vilkaise kaikki ohjeeni täältä.



Pääsin viime kuussa tutustumaan Charmian huippumoderniin tehtaaseen Loimalle. Tein käynnistä yleisen esittelyvideon sitruunajuustokakkuni yhteyteen, mutta tällä videolla kerron tarkemmin näistä moderneista koneista, jotka pyörittävät tehdasta. Oli todella mielenkiintoinen reissu!



Kommentit