Halloumikastike


Tämän ihanan kastikkeen nimi on "Marry me -halloumi" ja poimin reseptin Sarin Sweet Food O´mine blogista. Muokkasin ohjetta sen verran, että jätin tomaatit pois ja muutin yrtit itselle mieleisemmäksi. 

Tämä kastike on aivan täydellistä ja voisin syödä sitä vaikka joka päivä! Ei ihme että kastiketta väitetään todelliseksi rakkausruoaksi, joka saa sydämen pamppailemaan. Kiitos Sarille ihmeellisen ihanasta ohjeesta! Tätä vois tarjota vaikka kuninkaallisille!

2 annosta

225 g halloumijuustoa
mustapippuria
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipuli
2,5 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
½ tl kuivattua ruohosipulia
½ tl kuivattua korianteria
½ tl kuivattua oreganoa
2 rkl parmesaanijuustoraastetta
kourallinen tuoretta pinaattia


  • Viipaloi halloumi vajaan sentin paksuisiksi paloiksi ja mausta mustapippurilla.
  • Paista halloumisiivuja pannulla keskilämmöllä ilman öljyä, kunnes juusto saa väriä. Nosta juustot sivuun.
  • Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä noin 10min ajan miedolla lämmöllä.
  • Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio. Keittele pari minuuttia.
  • Lisää joukkoon kerma ja yrtit. Keitä vielä pari minuuttia.
  • Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja pinaatti. 
  • Lisää joukkoon halloumi ja anna hautua vielä pari minuuttia kannen alla. Itse laitoin lieden kiinni jo tässä vaiheessa.


Kastikkeen voi tarjoilla esim. nuudelin, riisin tai kvinoan kanssa.
Myös pelkkä leipä sopii tämän kanssa hyvin. 

Jos tätä kastiketta tekee ennen kosintaa, ei vastaus voi olla muuta kuin "kyllä"!


Kommentit