Tiikerikakku


Tiikerikakku on vanha klassikko, joka ei petä koskaan. Ainut virhe, jonka tämän kanssa voi tehdä, on ylipaistaminen, jolloin lopputuloksena on sahanpurua muistuttava kakku. Kiertoilmauunissa paistettuna kahden litran kakku on yleensä valmis jo 50 minuutissa. 


Noin 2 litran vuoka
 
250 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl kermaa tai piimää

  • Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi noin 5min ajan. 
  • Lisää kananmuna ja sekoita joka välissä. 
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään. 
  • Lisää seokseen kerman kanssa. 
  • Lusikoi 1/3 seoksesta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe.
  • Voitele kakkuvuoka. Mikäli vuoassa on non-stick pinnoite, ei jauhotusta tarvita. Jauhottamiseen ei kannata käyttää korppujauhoja, sillä ne maistuvat pahalle. Perus vehnäjauho tai mantelijauhe käyvät hyvin.
  • Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää sitten kaakaotaikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta ja sekoita kerroksia hieman haarukalla.
  • Paista kakkua 175 asteessa noin 50min. Voit käyttää myös kiertoilmaa 170 astetta.
  • Testaa kakun kypsyyttä puutikulla: kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei saa jäädä märkää taikinaa kiinni.
  • Anna kakun jäähtyä 10min ja kumoa se sitten vuoasta. 
  • Anna jäähtyä ja säilytä kakku kelmuun käärittynä tai kuvun alla.
  • Taikinasta voi myös tehdä kuppikakkuja, joiden paistuminen kestää 15-20min.




Vinkki!
Gluteenittomista jauhoista tulee usein ilmavimmat ja mehevimmät kakkupohjat ja kuivakakut. Joten kannattaa testata näitäkin jauhoja, vaikka perheessä ei olisikaan ketään joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.


Video tiikerikakku valmistukseen löytyy täältätäältä.




Tämä kakku meni lahjaksi miehen työkaverille.


Kommentit