Kinuskin ja kahvin yhdistelmällä onnistuu aina ja tämäkään kakku ei ole poikkeus. Tämä uunissa paistettu juustokakku on todella helppo tehdä eikä raaka-aineitakaan tarvita montaa. Itse täytteen voi tehdä pelkästään kolmesta raaka-aineesta.
Kakku paistetaan uunissa, mutta periaatteessa kakun voisi hyydyttää myös liivatteella. Uunissa paistettu kakku on kuitenkin pumpulimaisen pehmeä ja mehevä, joten suosittelen testaamaan sitä ainakin kertaalleen.
Täytteeseen voi käyttää mitä tahansa makurahkaa tai maustamatonta rahkaa. Jos on oikein makean ystävä, voi täytteen joukkoon lisätä vähän sokeria, mutta kehotan käyttämään varovaisuutta tämän kanssa, sillä pohja ja kuorrute ovat makeita.
Tein kakun irtopohjalliseen piirakkavuokaan, mutta luulen että ohje onnistuu myös tavallisessa 20cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa. Tällöin kakusta tulee vähän korkeampi.
noin 25 cm piirakkavuoka
Pohja:
200 g keksejä (Digestive, Bastogne ym)
70 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
400 g rahkaa (cappuccino)
½ prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
Pinnalle:
½ prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
(merisuolahippuja)
- Hienonna keksit tehosekoittimessa, kulhossa tai pussissa.
- Lisää joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.
- Vaahdota kerma.
- Lisää joukkoon rahka ja kinuski.
- Kaada vuokaan ja paista piirakkaa 140 asteessa 30 min.
- Sulje uuni ja jätä sen ovi raolleen. Anna piirakan levätä jälkilämmössä tunti.
- Nosta piirakka jääkaappiin yön ajaksi.
- Pehmitä loppu kinuski mikrossa 10 sek pätkissä ja levitä se piirakan päälle.
Päälle voi ripotella vielä merisuolahiutaleita, mutta itse en pidä suolaisen ja makean yhdistelmästä, joten jätin sen pois. Piirakka oli tällaisenaan ihan täydellistä!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3