Kahvijuustokakku


Meillä kävi alkukuusta lapsuudenystäviäni kylässä, joten tein kahvittelua varten suositun kahvijuustokakun, joka on vanhimman ystäväni lempikakku. Oli ihana saada vieraita pohjoisesta, sillä parhaimmat ja vanhimmat ystäväni asuvat joko Oulussa tai Helsingissä. Heidän näkemisestä tulee aina yhtä ihana fiilis! 

Toisen ystäväni mies on oman mieheni lapsuuden ystävä! Muistan miten yllätimme heidät vuosia sitten pölähtämällä kylään kahdestaan eikä heillä ollut mitään aavistusta meidän seurustelustamme. Oli hauska paljastaa se ihan livenä eikä puhelimessa! Meillä molemmilla on nykyisin kaksi poikaa ja olemme tunteneet toisemme 7-vuotiaasta saakka.

Toisen ystäväni olen tuntenut 1-vuotiaasta lähtien ja hänellä on nykyisin kaunis tyttö vaimonsa kanssa. Meillä oli ihan huippuhauskaa porukalla! Sain pitkästä aikaa viettää jopa ihan tyttöjen iltaa.




Minun oli tarkoitus viettää 40v synttäreitä Oulussa viime kuussa, mutta sairastumisen takia ne peruuntuivat. Niinpä päätin loihtia 40v kattauksen tänne meille. Samalla vietetiin myös meidän hääpäivää ja vanhimman poikamme synttäreitä.




Minulla oli Oulussa tapana järjestää paljon juhlia, koska halusin koota kaikki ystäväni yhteen kahvittelemaan. Täällä etelässä en niin paljoa porukkaa tunne, että isompia juhlia alkaisin järjestämään. Joitain aiempia juhlatarjoilujani löytyy ihan omasta kategoriasta täältä.


Kahvijuustokakku
18-20 cm vuoka

Pohja:
160 g Digestive tai kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
3/4 dl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½-1 dl sokeria


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Murskaa keksit tehosekoittimessa, pussissa tai kulhossa. Lisää joukkoon sula voi ja sekoita seos tasaiseksi. Painele keksi-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Valmista kahvi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kuumaan kahviin ja anna jäähtyä pari minuuttia. Liivatteiden tulisi liueta nesteeseen täysin. 

Liivateseosta kannattaa jäähdytellä 1-2min kokoajan sekoittaen. Jos liivatteet eivät meinaa sulaa nesteeseen, voi vesi-liivateseoksen laittaa vähäksi aikaa mikroon. Nesteen on oltava lähes kiehuvaa. Seosta ei kuitenkaan saa laittaa kuumana kermaseoksen joukkoon. Kaada liivateseos ohuen nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 4h. Vuoan reunoille voi myös kääriä reunakalvoa, jota löytää leivontatarvikeliikeistä. 

Kakun voi myös laittaa samantien pakkaseen. Mikäli kakun päälle haluaa tehdä kiilteen, on se tehtävä vasta jääkaappikylmän kakun pinnalle.




Koristelin kakun suklaavalumalla, suklaakreemillä ja jäätelövohvelilla.

Vanhin poikamme ei juurikaan makeaa syö, mutta kinderpiirakka on hänen suosikkinsa ja teenkin sitä aina häntä varten. Ohje on helppo ja nopea ja löytyy täältä.





HUOM!
Marsipaani- ja sokerimassakoristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne alkavat sulaa melkein heti liivatetta sisältävän täytteen päälle. Sokerimassakoristeiden alle voi sivellä hieman kermavaahtoa tai suklaata, jotteivat ne sulaisi niin helposti. Yleesäkin juustokakun päällä kannttaa suosia suklaa- ja kermakoristeia, sillä ne pysyvät hyvinä jääkaapissa kauan.




Katso lisää juustokakkureseptejä täältä.


Kommentit