Meillä kävi alkukuusta lapsuudenystäviäni kylässä, joten tein kahvittelua varten suositun kahvijuustokakun, joka on vanhimman ystäväni lempikakku. Oli ihana saada vieraita pohjoisesta, sillä parhaimmat ja vanhimmat ystäväni asuvat joko Oulussa tai Helsingissä. Heidän näkemisestä tulee aina yhtä ihana fiilis!
Toisen ystäväni mies on oman mieheni lapsuuden ystävä! Muistan miten yllätimme heidät vuosia sitten pölähtämällä kylään kahdestaan eikä heillä ollut mitään aavistusta meidän seurustelustamme. Oli hauska paljastaa se ihan livenä eikä puhelimessa! Meillä molemmilla on nykyisin kaksi poikaa ja olemme tunteneet toisemme 7-vuotiaasta saakka.
Toisen ystäväni olen tuntenut 1-vuotiaasta lähtien ja hänellä on nykyisin kaunis tyttö vaimonsa kanssa. Meillä oli ihan huippuhauskaa porukalla! Sain pitkästä aikaa viettää jopa ihan tyttöjen iltaa.
Minulla oli Oulussa tapana järjestää paljon juhlia, koska halusin koota kaikki ystäväni yhteen kahvittelemaan. Täällä etelässä en niin paljoa porukkaa tunne, että isompia juhlia alkaisin järjestämään. Joitain aiempia juhlatarjoilujani löytyy ihan omasta kategoriasta täältä.
Kahvijuustokakku
Pohja:
½-1 dl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Murskaa keksit tehosekoittimessa, pussissa tai kulhossa. Lisää joukkoon sula voi ja sekoita seos tasaiseksi. Painele keksi-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Valmista kahvi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kuumaan kahviin ja anna jäähtyä pari minuuttia. Liivatteiden tulisi liueta nesteeseen täysin.
Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä vähintään 4h. Vuoan reunoille voi myös kääriä reunakalvoa, jota löytää leivontatarvikeliikeistä.
Marsipaani- ja sokerimassakoristeet kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne alkavat sulaa melkein heti liivatetta sisältävän täytteen päälle. Sokerimassakoristeiden alle voi sivellä hieman kermavaahtoa tai suklaata, jotteivat ne sulaisi niin helposti. Yleesäkin juustokakun päällä kannttaa suosia suklaa- ja kermakoristeia, sillä ne pysyvät hyvinä jääkaapissa kauan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3