Kesäkurpitsapiirakka


Minulta on toivottu kesäkurpitsareseptejä ja julkaisinkin vasta ohjeen mausteiseen kesäkurpitsakeittoon. Halusin testata lisäksi jotain makeaa reseptiä, joten päädyin suosittuun kesäkurpitsapiirakkaan, joka on super mehevä ja herkullinen. Lisäsin joukkoon hieman kaakaojauhetta, sillä suklaa ja kesäkurpitsa sopivat täydellisesti yhteen.


 Pellillinen

5 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g voita sulana
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljaesanssia
4 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
6 dl raastettua kesäkurpitsaa (1 iso)


Kuorrutus

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa 
1 tl kanelia
½ tl vaniljajauhetta


  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon vuorotellen sulan voin kanssa.
  • Raasta sitruuna hienoksi raasteeksi ja lisää seokseen.
  • Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Jos teet hienoa raastetta, valuta ylimääräinen neste pois.
  • Lisää viimeiseksi raastettu kesäkurpitsa.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuoratuolle uunipellille ja paista 200 asteessa 20 min. 
  • Anna jäähtyä.
  • Kuorrutetta varten vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  • Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja mausteet. 
  • Levitä piirakan päälle ohueksi kerrokseksi.




En ole suuri kesäkurpitsafani enkä mielelläni syö sitä esim. paistettuna. Mutta mausteiseen keittoon se sopii hyvin miedon makunsa ansiosta. Kesäkurpitsa on myös hyvin terveellistä. 

Tästä piirakasta tuli super ihanaa ja sitä voisi helposti tehdä uudestaan ja uudestaan. Varsinkin molemmat poikani pitivät tästä todella paljon. 

Jos kuitenkin olisi pakko valita, valitsisin tavallisen kurpitsapiirakan tämän sijaan. Jos on innostusta ja aikaa, niin kannattaa testata vaikka molempia!

 



Kommentit