Mango-rucolasalaatti


 

Vierailin Brysselissä pari viikkoa sitten ja ystäväni teki eräänä iltana aivan ihanaa salaattia, jossa oli mm. rucolaa ja tuoretta mangoa. En tajunnutkaan aiemmin miten ihanaa rucola on. Kun pääsin kotiin, oli ohjetta heti testattava. Mieskin ihastui tähän ja sanoi, että voisi syödä tätä vaikka joka päivä! Ihana tehdä ruokaa, jolla on hyvä menekki! 


1 pss rucolaa
1 mango
n. 1dl siemeniä ja/tai pähkinöitä
2 rkl fetajuustoa (Apetina valkosipuli-persilja)
½ sipuli


  • Huuhtele rucola hyvin, kuivaa ja laita salaattikulhoon.
  • Paahda siemeniä pannulla keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna jäähtyä. Tämä ei ole pakollinen toimenpide, mutta paahtaminen tuo siemeniin ihanaa makua.
  • Pilko sipuli hienoksi ja lisää rucolan joukkoon.
  • Kuori ja pilko mango pieniksi kuutioiksi ja lisää salaattiin.
  • Lisää joukkoon hieman fetajuustoa ja niiden lientä.
  • Lisää lopuksi jäähtyneet siemenet.

 

HUOM!

Mangon voi myös korvata persikalla, päärynällä tai omenalla. Myös säilykehedelmiä voi käyttää, mikäli ei jaksa taistella tuoreiden hedelmien kanssa. Suomessa varsinkin mangot ovat yllättävän huonolaatuisia.

Sipulin voi korvata punasipulilla tai kevätsipulilla, mutta tavallinen keltainen sipuli ei ole tähän ollenkaan liian tuju. 

Pinjansiemenet toimivat tässä todella hyvin, mutta jos haluaa edullisemman vaihtoehdon, kannattaa kokeilla kurpitsansiemeniä.

Tämän kylkeen sopii hyvin esim. kana, tofu tai lohi.

 

 
Latasin jälleen TikTokiin lyhyen videon tämän valmistuksesta.

 

 

Kommentit