Terveisiä Belgiasta!


Minulla asuu kaksi hyvää ystävää Brysselissä, joten vierailen siellä aina kun mahdollista. Edellisen kerran pääsin käymään siellä vuonna 2012, josta löytyy postaus täältä. Vierailin tuolloin mm. suloisessa Bruggen kaupungissa ja Walibi huvipuistossa. Tällä kertaa otin ystäväni mukaan ja vierailimme Brysselin lähikaupugeissa.



Brysselissä sijaitsee Euroopan Unionin toimielimet ja ystäväni on siellä töissä tulkkina. Itse Bryssel on yllättävän karu ja likainen kaupunki, mutta naapurikaupungit ovat todella kauniita. Etenkin jos käy hollanninkielisillä alueilla. Belgia jakautuu hieman ranskankielisiin ja hollanninkielisiin alueisiin, mutta virallisesti maa on kaksikielinen.



Brysselissä on myös kauniita alueita, kuten iso tori, Grand-Place. Sen rakennukset ovat henkeäsalpaavan upeita ja tämä on melkeinpä koettava paikan päällä!



Kaikki varmaan tietävät Manneken Pis patsaan, jota pidetään belgialaisen henkisen vapauden symbolina. Tämän taustasta liikkuu kaksi eri tarinaa. Toisen mukaan pieni poika olisi patsaan tavoin sammuttanut pommin sytytyslangan, kun vihollinen oli halunnut sytyttää kaupungin tuleen. Toisen tarinan mukaan eräs kadonnut lapsi olisi isän hänet löytäessä ollut tekemässä juuri samaa kuin patsas. Isä, rikas brysseliläinen porvari, pystytti patsaan muistoksi pojan löytymisestä.

Patsas puetaan usein eri vaatteisiin ja tällä kertaa aiheena oli paralympialaiset. Edellisellä riessullani patsaalla oli päällä vampyyrimainen asu. Patsas on yllättävän pieni, mutta hauska. 



Patsaan läheltä löytyy tasa-arvon nimissä myös tyttöpuolinen versio, Jeanneke Pis.
Se otettiin käyttöön 80-luvulla.



Belgia on kuuluisa suklaistaan ja näitä myyviä liikkeitä onkin joka kaupungissa paljon. Oma suosikkini on yhä suomalainen Fazer suklaa, mutta Brysselistä löytyy todella hyviä merkkejä. Sveitsiläiseen ja ranskalaiseen suklaaseen petyin aikoinaan hieman, mutta Belgialaista suklaata ei turhaan kehuta!




Belgia on myös kuuluisa sinisimpukoistaan, ranskalaisista perunoista, voitaikinaleivonnaisista, macaroneista, bageleistä ja vohveleista. Näitä kaikkia kannattaa ehdottomasti maistaa! Yllätyin miten hyviä aidot bagelit ovatkaan! Suomesta en ole vastaavia löytänyt. 



Belgiassa on hurmaavia pieniä kahviloita, joista saa super herkullisia leivonnaisia!
Vohvelit ovat super makeita, joten kannattaa ottaa iisisti täytteiden kanssa.



Belgia on myös kuuluisa oluistaan ja eri merkkejä löytyy satoja. Alkoholitonta olutta on myös helppo löytää. En itse pidä oluesta, mutta pidän hieman belgialaisista hedelmillä maustetuista oluista, joita löytää myös alkoholittomina. Täysi-ikäisten kannattaa ehdottomasti testata näitä ainakin kerran.

Kuvassa vasemmalla on ystäväni Edit, joka on alunperin Unkarista lähtöisin. Hän tosiaan toimii Euroopan komissiossa tulkkina, mikä on mielestäni aivan uskomaton saavutus. Edit puhuu loistavasti unkaria, englantia, saksaa ja hollantia. Lisäksi hän osaa hieman suomea ja koreaa. 

Oikealla on ystäväni Jenni, jonka olen tuntenut 7-vuotiaasta lähtien. Tutustuimme yhdessä Editiin ylä aste iässä ja olemme pitäneet yhtä siitä asti. Jennin oli tarkoitus lentää minun kanssani Helsingistä Brysseliin, mutta hänen Oulun kone meni rikki ja hän pääsi tulemaan vasta seuraavana päivänä perässä. Onneksi pääsimme kuitenkin kaikki ehjänä perille.

Ystäväni, Anni, on asunut Brysselissä jo yli 20 vuotta ja vierailin hänenkin luonaan, mutta sieltä en valitettavasti napannut kuvaa. 



Edit asuu tällä hetkellä suloisessa Overijse kaupungissa, joka on pääasiassa hollanninkielinen. Kävimme porukalla Leuven kaupungissa, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Brysselistä. Kaupunki on todella kaunis ja siellä on paljon hyviä ravintoloita. Kaupunki on kuuluisa hienosta yliopistosta ja sairaalasta. 



Leuven kaupungissa on mielenkiintoinen kasvitieteellinen puutarha, johon pääsee vierailemaan ilmaiseksi. Tästä löytyy lisää kuvia Instagramistani.




Parasta matkustamisessa on se, jos pääsee vierailemaan paikallisten luona ja tutustumaan pieniin ravintoloihin ja erikoisimpiin nähtävyyksiin. Siksi matkustankin mielummin tuttuihin kaupunkeihin, joista löytyy ystäviä kuin uusiin outoihin paikkoihin, joissa joutuu olemaan ihan turistina.



Kävimme kaveriporukalla eräänä iltana syömässä pienessä overijselaisessa ravintolassa, jossa oli oikein hyvä ruoka. 

Belgialaiset kaupungit ovat ylisöpöjä ja tiet ovat yllättävän kapeita. Silti autot puikkelehtivat niissä näppärästi. Pidän enenmmän tämäntyylisistä kaupungeista kuin suurista amerikkalaistyylisistä kaupungeista.



Tästä kuvasta löytyy suomen, serbian, unkarin ja belgian kansallisuuksia edustettuna.



Kävimme tutustumassa Euroopan komission alueisiin ja rakennuksiin Editin ollessa töissä. Alue on aikamoinen kivikaupunki, mutta lähistöllä on kaksi upaa isoa puistoaluetta, joissa sijaitsee myös useita museioita.


Tämä riemukaarta muistuttava rakennelma sijaitsee Parc Cinquantenairessa EU-kortteliston lähellä Schuman-metroaseman vieressä. Tämän yhteydestä löytyy armeijamuseo, automuseo ja taidemuseo. Toisen puiston läheltä löytyy lisää museoita, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla.



Itse puistot ovat myös todella kauniita. Ne eivät ihan vedä vertoja Wienin Schönbrunnin tai Ranskan Versaillesin puistoille, mutta ovat silti upeita.



Latasin Tiktok kanavalleni lyhyen matkavlogin reissusta. Lisää kuvia löytyy Instagramista sekä tarinoista että feedistä.



Kiitos kaikille ihanille ystävilleni, jotka teitte tämän matkan mahdolliseksi! 
💖





Kommentit