Terveisiä Frankfurtista!

 

Miehellä oli työreissu Frankfurtiin elokuun lopussa, joten pääsimme nuorimman pojan kanssa siinä siivellä mukaan. Vanhin poika matkustaa vasta ensi vuonna. Oli todella ihanaa viettää äiti-poika aikaa vanhimman pojan sairasteluiden jälkeen! Poitsu on ihan parasta matkaseuraa, sillä hän on kiinnostunut niin monista asioista ja jaksaa talsia kilometrikaupalla kaupungilla. Vierailimme mm. eläintarhassa kaksi kertaa ja kolmessa eri museossa!



Frankfurtin eläintarha on todella upea ja eläimillä näyttäisi olevan hyvät oltavat. Myös tilaa on reilusti. Nähtävillä on valtavasti villieläimiä ja meillä menikin yhteensä kuusi tuntia puiston läpikäymiseen! 30 asteen helteessä se oli jo aika saavutus. 

Puistossa pääsee myös silittämään lemmikkivuohia, jotka pitävät ihmisestä kovasti. Nimesimme kuvassa olevan vuohen Veikoksi ja siitä tuli meidän kaveri.




Pidän kaikista eläimistä, mutta kirahvissa on jotain majesteettista. Onneksi näitäkin oli nähtävillä useampia. Tanskassa käydessämme pääsimme safarille kirahvien keskelle ja yksi tuli jopa auton ikkunaan moikkaamaan meitä. Tästä löytyy myös videon pätkä YouTubesta. Oli kyllä ihana kokemus!





Okapi






Poika viihtyi eläintarhassa yllättäen niin hyvin, että menimme sinne vielä lähtöpäivänä uudelleen, jolloin mieskin pääsi liittymään mukaan. Otin paljon videokuvaa puistosta ja kokoan niistäkin erillisen videon vielä joku päivä.



Toisena matkapäivänä kävimme luonnonhistoriallisessa museossa, jossa oli mm. kopioita dinosaurusten luurangoista ja muutama aito fossiilikin oli päässyt näyttelyyn. 

Museossa on lapsille suunnattu tiedehuone, jossa pääsee tekemään omia testejään. Lisäksi museossa on paljon täytettyjä eläimiä, mutta ne tuntuivat vähän köpösiltä eläintarha reissun jälkeen. Täälläkin viihtyi helposti pari tuntia.







Kävimme myös Jugengasse juutalaismuseossa, sillä poika on todella kiinnostunut toisen maailmansodan tapahtumista ja lukee historiaa mielellään. 

Museossa oli nähtävillä vanhoja raunioita ja tavaroita sodan jäljiltä. Lisäksi siellä kerrottiin juutalaisten historiasta Frankfurtin alueella. Museo oli todella pysäyttävä ja kaikkien nuorten koululaisten tulisi mielestäni tutustua vastaavaan paikkaan.




Kävimme myös nopeasti kaupunginmuseossa, joka sijaitsi lähellä kuuluisaa toria. Tässä vaiheessa jalat alkoivat kuitenkin olla jo niin muusia, että suunnistimme seuraavaksi metrolla takaisin hotellille ja löhösimme siellä loppu illan. Onneks wolt kulkee myös Saksassa. Poitsu jaksoi hirmu hyvin kaupunkireissumme!

Saksalaisethan ovat tunnettuja piheydestään ja he jopa vievät mukanaan keittiökaapit muuttojensa yhteydessä. Tämä näkyi myös siinä, että hotelleissa ei ollut ilmastointeja.. Koitimme kuitenkin nauttia vielä viimeisistä hellepäivistä ennen synkkää ja sateista syksyä.

Saksalaiset ihmiset ovat kuitenkin ystävällisiä ja ihania. Vanhemmat ihmiset eivät välttämättä osaa englantia, mutta silti maassa pärjää hyvin, vaikka ei puhuisikaan saksaa.




Maistoin lentokenttä loungessa ensimmäistä kertaa saksalaista prezeliä! Oli ihan kivanmakuinen, mutta suolaisuudesta johtuen tämä oli minulle vähän liian iso. 

Jos saksaan haluaa lähteä shoppailemaan, kannattaa vaateliikkeiden lisäksi tsekata elektroniikkakaupat. Hintataso tosin alkaa olla jo ihan suomen luokkaa, mutta onhan ulkomailta aina ihana ostaa jotain pientä. Me jätimme shoppailun tällä kertaa vähemmälle, mutta se ei haitannut yhtään, koska pojan kanssa museeoissa vietetty aika oli paljon ihanampaa!



Kommentit