Halloweenkakku


Tämän vuoden halloweenkakku on super nopea ja helppo tehdä! Itse kakkuun tarvitaan vain kolme raaka-ainesta ja koristelu onnistuu kermavaahdolla.

Oreokakkupohja

6-8 hengelle
18cm vuoka
 
330 g täytekeksejä (30 kpl Oreoita) 
1 tl leivinjauhetta
270ml eli 2,7 dl maitoa 
 
 
Voitele vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla. Mikäli teet kakun mikrossa, käytä joko silikonista tai muovista vuokaa. Myös mikronkestävä pakastusrasia käy. Pääasia että vuoka ei sisällä metallia.

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Jos et omista tehosekoitinta, voi keksit murskata kulhossa tai pussissa kaulimen avulla.

Lisää maito ja leivinjauhe. Vegaanit voivat käyttää esim. kauramaitoa. Sekoita massa tasaiseksi. 

Kaada massa vuokaan ja lämmitä mikrossa täydellä teholla 6-7 min, kunnes kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei jää enää märkää taikinaa kiinni. Anna jäähtyä kunnolla ja kumoa kakku vuoasta.
 
Jos haluat paistaa kakun uunissa tavallisessa 18cm kakkuvuoassa, paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. Testaa kakun kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kuuteen yhtä suuren osaan.




Kuorrute:

1 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
1/4 pss cream fix jauhetta

Lisäksi:
Sokerisilmiä 
Suklaata tai pikeeriä


Vaahdota kerma. Lisää tomusokeri ja cream fix jauhe. 
Pursota tähtityllalla haamukuvio ja litteällä tyllalla muumio.





Kommentit