Sovitko luovuttajaksi?

 

Vanhin poikamme sairastui harvinaiseen leukemiaan 2020 ja sai lopulta parantavan hoidon kantasolusiirrosta 2021. Tästä toipuminen voi viedä vuosia, mutta onneksi siirto onnistui hyvin. 

Pojalle löytyi lopulta täydellinen siirre Saksasta ja itse siirto tehtiin Helsingissä. Saksassa kaikki varusmiespalvelukseen astuvat nuoret ilmoitetaan automaattisesti kantasolurekisteriin, joten sieltä löytyy paljon luovuttajia Suomeen asti. Mielestäni Suomessa pitäisi olla sama laki, sillä luovuttajiksi kaivataan paljon etenkin nuoria miehiä. 

Itse liityin kantasolurekisteriin jo yli 10v sitten ja pyydän kaikkia ihmisiä selvittämään voitko itse liittyä mukaan avunantajaksi! Tutustu asiaan tällä sivustolla!

Nykyisin poikamme on 15-vuotias ja palannut kouluun osa-aikaisesti. Hän pystyy pyöräilemään jo 12 km päivässä ja harrastaa lisäksi kiipeilyä. Koulu on mennyt loistavasti ja kaikki tukitoimet koulussa ovat olleet huipputasoa. Hoitojen aikana poika kävi sairaalakoulua, jossa oli maailman ihanin opettaja! Hänen ansiostaan poika on pysynyt muiden mukana koko ajan, vaikka hän oli pois lähiopetuksesta 1,5 vuoden ajan. Näillä näkymin hän valmistuu peruskoulusta muiden ikätovereiden kanssa samaan aikaan.

Seuranta jatkuu pitkälle aikuisikään asti, mutta toivotaan että jatkossa kaikki menee hyvin!
Liity mukaan kantasolurekisteriin pelastamaan jonkun toisen henki! 

💖

Kommentit