Liisa Westerbergin mokkapalamutakakku on noussut netissä hitiksi eikä suotta! Tämä on yksi ihanimpia leivonnaisia ikinä ja tulen varmasti tekemään tätä uudestaan monta kertaa. Testasimme pojan kanssa ohjetta ja se oli myös todella helppo lapsen toteuttaa. Myös vanhin poikani söi palasen, vaikka hän ei yleensä tällaisia leivonnaisia syö!
Laitan ohjeen vielä tähän, mutta alkuperäinen ohje löytyy tosiaan Liisan Makeaa blogista!
Käy ihmeessä vierailemassa siellä!
Mutakakku
20 cm vuoka
150 g tummaa suklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3/4 tl leivinjauhetta
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
- Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää seokseen. Minä unohdin leivinjauheen kokonaan, mutta kakusta tuli ihan täydellinen.
- Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15min.
- Anna kakun jäähtyä.
Täyte
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 tl kuumaa vettä
2 tl pikakahvijauhetta
3/4 dl tomusokeria
- Sekoita kahvi veden joukkoon. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
- Lisää lopuksi kahvi ja sekoita varovasti tasaiseksi.
- Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.
Kuorrute
2 dl tomusokeria
1 rkl sulaa voita
1 rkl kaakaojauhetta
1,5-2 rkl vahvaa kahvia
strösseleitä
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään.
- Lisää kahvia sen verran, että kuorrute on hieman juoksevaa, mutta yhä paksua. Vähän kuin hunaja.
- Lusikoi kuorrute täytteen päälle.
- Ripottele päälle strösseleitä.
Meidän 11v vastasi tämän kakun koristelusta. 💖
Kiitos ihanasta ohjeesta Liisa!
Olen tätä myös katsellut ja lisäsin "to do" - listalle. Ihan pakko joskus toteuttaa.
VastaaPoistaTämä on kyllä ihana 💖
Poista