Luukku 17: Piparimutakakku

 

Kehittelin tämän mutakakun ohjeen viime vuonna ja siitä tuli niin ihana, että haluan julkaista sen tämän vuoden joulukalenterissakin! Kakku maistuu aivan piparitaikinalle eikä se sisällä suklaata. Ihan kun söisi piparitaikinaa kakun muodossa!


20cm vuoka 
/ 8:lle hengelle

150 g voita
1 dl tummaa siirappia
½ dl sokeria
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl pomeranssin kuorta
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja


Vinkki!
Ohjeen mausteet voi korvata ruokalusikallisella piparkakkumausteseosta!


  • Laita voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. 
  • Lämmitä seosta miedolla/keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. 
  • Anna seoksen hetki jäähtyä.
  • Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seokseen.
  • Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista 200 asteessa noin 15min. Anna kakun jäähtyä.



Kakun voi koristella vielä kermapursotuksilla ja nonparelleilla.


Kermavaahto

1,5 dl vispikermaa
½ pss Dr.Oetker cream fix jauhetta
1 rkl tomusokeria


Suklaakonvehdit on ostettu Tallipihan suklaapuodista. Niiden maku ei ole kovin hyvä, mutta ovathan nämä todella kauniita kakunkoristeita!


Kakusta löytyy ohjevideo vuoden takaa:




Kommentit