Tämä jouluinen kerrosjälkiruoka on helppo ja nopea tehdä. Jälkiruoka tuo riisipuuron todella näyttävälle ja juhlavalle tasolle. Tähän on myös näppärä käyttää joululta ylijäämät riisipuuro ja luumukiisseli.
Puuroseos:
n.300 g riisipuuroa
1 dl vispikermaa
2 tl kanelia
(1 rkl sokeria)
- Vaahdota kerma.
- Laita riisipuuro kulhoon ja kääntele joukkoon kermavaahto.
- Mausta kanelilla ja halutessasi vielä sokerilla.
- Nosta seos jääkaappiin.
Luumukiisseli:
200 g kuivattuja luumuja
1 litra vettä
3/4 dl sokeria
½dl kylmää vettä
2,5 rkl perunajauhoja
2,5 rkl perunajauhoja
- Laita luumut, 1 litra vettä ja sokeri kattilaan.
- Keitä seosta keskilämmöllä 20-30min, kunnes luumut pehmenevät.
- Nosta kattila liedeltä ja soseuta seosta sauvasekoittimella tasaisemmaksi.
- Sekoita ½ dl kylmää vettä ja perunajauhot keskenään.
- Lisää tämä ohuena nauhana seokseen ja sekoita koko ajan, jottei kiisseli paakkuunnu.
- Anna jäähtyä.
- Lado puuroa ja kiisseliä vuorotellen pieniin lasisiin kulhoihin ja koristele jouluisilla mausteilla.
Ostimme tämän tonttukynttilän Järvisydän lomakohteesta Rantasalmelta. Järvisydän hotellissa on jotain taikaa ja siellä rentoutuu samantien kun perille pääsee. Suosikkimme on panoraamahuone, jossa on oma poreamme pihalla. Ainut huono puoli paikassa on hinta, mutta hotelliin saa ajoittain hyviä tarjouksia, jotka ovat voimassa jopa vuoden.
Tämä puuro ei video-ohjetta kaipaa, sillä se on niin helppo ja nopea valmistaa.
Puuron ja kiisselin voi myös maustaa omilla suosikkimausteilla ja makeutta voi lisätä tarvittaessa.
Puuron ja kiisselin voi myös maustaa omilla suosikkimausteilla ja makeutta voi lisätä tarvittaessa.
28.12 olisi tulossa hyvän ystävän häät, jonne lupauduin tekemään kakut 60 hengelle.
Eli leivonta jatkuu täällä joulusta huolimatta!
Eli leivonta jatkuu täällä joulusta huolimatta!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3