Luukku 4: Cheddarpiirakka



 Suolainen juustopiirakka on täydellinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Se sopii myös loistavasti joulupöytään tai arkiruoaksi niin kuumana kuin kylmänä. Tästä tuli super herkullista ja voin vannoa että tämä on ehdottomasti paras suolainen piirakka mitä olen ikinä maistanut! Piirakassa maistuu mm. cheddar ja parmesaani, jotka ovat ehdottomasti suosikki juustojani.

Joulukiireiden alla voi myös hyvin käyttää valmista piirakkapohjaa, jota ei tarvitse esipaistaa. 

Piirakasta saa kasvisversion jättämällä naudanlihan pois, mutta jos pystyy syömään lihaa, suosittelen ehdottomasti testaamaan Röngän naudan rouhetta, sillä se on yksi parhaimpia lihoja mihin olen ikinä törmännyt!


24cm piirakkavuoka
10-12 hlö

Pohja:

260 g vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/4 tl mustapippuria
115 g kylmää voita kuutioituna
250 g cheddar juustoraastetta

Täyte:

15 g voita (tai öljyä)
1 sipuli
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
250 g tuorejuustoa
1 keltuainen
1 kananmuna
180 g cheddar juustoraastetta
50 g parmesaani juustoraastetta
150 g Rönkä naudan kylmäsavurouhetta


  • Sekoita tehosekoittimen kulhossa jauhot, sokeri ja pippuri. 
  • Lisää voikuutiot ja sekoita seos tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää juustoraaste ja sekoita seos tasaiseksi taikinapalloksi.
  • Kauli taikina samantien jauhotetulla alustalla sentin paksuiseksi levyksi.
  • Painele seos vuokaan ja siisti reunat.
  • Nosta vuoka jääkaappiin 2h ajaksi.


  • Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
  • Tökkää pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista noin 30 minuuttia, kunnes pohja saa väriä.
  • Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Jätä uuni päälle.
  • Täytettä varten sulata voi pannulla. 
  • Lisää joukkoon kuutioitu sipuli. Kuullota sipulia noin 15 min rasvassa. 
  • Lisää viinietikka. Keittele kunnes neste haihtuu.
  • Mausta pippurilla. Älä lisää suolaa, sillä juustot ovat valmiiksi todella suolaisia.
  • Pehmitä tuorejuustoa kulhossa käsivatkaimella. 
  • Lisää joukkoon keltuainen ja muna.
  • Lisää joukkoon cheddar, parmesaani, liharouhe ja sipulit.
  • Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja paista 35-40 minuuttia.
  • Anna piirakan levätä 10 min ennen leikkaamista.



Kommentit