Leivoin 10v sitten juustokakun, johon tuli mm. piparirahkaa ja suklaatuorejuustoa. Päätin hyödyntää tätä vanhaa ohjetta tänä vuonna muokaten sitä kuitenkin paremmaksi ja nykypäivään sopivammaksi.
Makurahkoista ja -tuorejuustoista saa makua leivonnaisiin, mutta en luottaisi niiden esanssiseen makuun täysin. Joukkoon kannattaakin lisätä näiden lisäksi esim. tuoreita marjoja/hedelmiä tai aitoa suklaata. Tässä kakussa on hyödynnetty Violan uutta piparkakkutuorejuustoa, mutta makua tulee silti lisää Fazerin maitosuklaasta.
Pipari-suklaakakku
15-20cm vuoka
15-20cm vuoka
Pohja:
160 g piparkakkuja
50 g voita
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g piparkakkutuorejuustoa
100 g maitosuklaata (Fazer)
100 g maitosuklaata (Fazer)
3 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
½ dl kiehuvaa vettä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa, pussissa tai kulhossa.
- Lisää joukkoon sula voi ja sekoita seos tasaiseksi.
- Painele keksi-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30-60 sekunnin pätkissä. Anna jäähtyä.
- Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sula suklaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Lisää seos kermavaahdon joukkoon.
- Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen.
- Anna liivate-vesiseoksen jäähtyä pari minuuttia vähän väliä sekoittaen.
- Kaada liivateseos ohuen nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.
- Hunnutin kakun pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Kakun voi myös pakastaa, mutta se kannattaa laittaa samantien pakkaseen, ei jääkaapin kautta. Mikäli kakun päälle haluaa tehdä kiilteen, on se tehtävä vasta jääkaappikylmän kakun pinnalle, sillä pakkasessa kiilteen pinta menee sameaksi.
Lisää juustokakkureseptejä löytyy täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3