Uuden vuoden jälkeen moni haluaa ottaa hetken vähän kevyemmin, joten kehittelin kolme täydellistä puuroreseptiä juuri tätä ajatellen. Näissä maistuu vielä hitunen joulua ja osaan puuroista voi käyttää joululta ylijäämiä ruokia.
Mukaan päätyi Banoffee-puuro, Chai-aprikoosipuuro ja joulun jämäkinkusta valmistuva suolainen puuro, jonka ei kannata antaa säikäyttää. Näistä kaikista tuli todella herkullisia!
Kaikki puurot valmistuvat nopeasti uunissa, mutta ne voi myös valmistaa mikrossa, kunhan kaikki härpäkkeet lisätään vasta valmiin puuron joukkoon. Kaikkiin puuroihin voi käyttää omia suosikki hiutaleita, mutta tässä on minun suositukseni.
Banoffee-puuro
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
3 dl maitoa
1 banaani
1 valkuainen
n. 1dl kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
(1 Bastogne keksi)
- Mössää puolikas banaani litran vuokaan.
- Lisää hiutaleet, maito ja valkuainen. Sekoita.
- Pursota puolet kinuskista joukkoon.
- Paista puuroa 200 asteessa 20 min.
- Levitä loppu kinuski lämpimän puuron päälle varovasti ja pilko koristeeksi loppu banaani.
- Ripottele pinnalle vielä keksimurua, mutta maista puuroa ensin, ettei mene liian makeaksi.
- Banaanien päälle voi vielä hunnuttaa vähän kanelia.
Chai-aprikoosipuuroon voi käyttää kaikki joululta ylijäämät kuivat hedelmät ja marjat. Chai-mauste sopii mielestäni erityisen hyvin talveen. Moni ehkä haluaa tässä vaiheessa jo vieroittautua joulun mausteista, mutta chai-mauste sopii mielestäni kaikkeen.
2:lle
1 banaani
1dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
noin 1 dl kuivattuja aprikooseja
½ dl raakasuklaarouhetta
3 dl maitoa tai vettä
1 valkuainen (tai 1 kananmuna)
1 tl chai-mausteseosta
- Voitele litran vuoka rasvalla.
- Mössää banaani vuokaan.
- Sekoita kaikki loput aineet vuoassa ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Mustapapu-possupuuro
1 dl mustapapuja (tölkistä)
3 rkl tölkkimaissia
2 rkl tuoretta korianteria
noin 300 g kinkkua
1 pieni sipuli
3,5 dl vettä
1/4 tuoretta chiliä
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3