Pullavanukas on nopea ja helppo jälkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet tai kovettuneet pullat. Minä loihdin muutamasta laskiaispullasta herkullisen ja juhlavan jälkiruoan, joka valmistuu nopeasti mikrossa!
Pullavanukas mikrossa
1-2:lle
1 iso laskiaispulla
1,5 dl maitoa
1 kananmuna tai ½ dl valkuaisia
2-3 rkl vadelmahilloa
1 dl vispikermaa
ripaus sokeria
(ceylon kanelia ja marjoja)
- Sekoita maito ja kananmuna kulhossa (vetoisuus noin 3 dl).
- Siivuta pulla ja dippaa tai levitä palojen pinnalle vadelmahilloa oman maun mukaan.
- Asettele pullapalat kulhoon ja lämmitä seosta mikrossa miedolla lämmöllä 180W noin 10 minuutin ajan.
- Anna seoksen jäähtyä vähintään 15min.
- Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
- Pursota kermavaahto pullavanukkaan päälle ja koristele vielä halutessasi marjoilla tai kanelilla.
Jos haluat valmistaa vanukkaan isommalle porukalle, testaa ihmeessä tätä ohjetta, jonka julkaisin blogissa ensimmäistä kertaa vuonna 2012!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3