Laskiaispullavanukas


Pullavanukas on nopea ja helppo jälkiruoka, johon voi käyttää ylijääneet tai kovettuneet pullat. Minä loihdin muutamasta laskiaispullasta herkullisen ja juhlavan jälkiruoan, joka valmistuu nopeasti mikrossa!


Pullavanukas mikrossa
1-2:lle

1 iso laskiaispulla
1,5 dl maitoa
1 kananmuna tai ½ dl valkuaisia
2-3 rkl vadelmahilloa

1 dl vispikermaa
ripaus sokeria
(ceylon kanelia ja marjoja)


  • Sekoita maito ja kananmuna kulhossa (vetoisuus noin 3 dl).
  • Siivuta pulla ja dippaa tai levitä palojen pinnalle vadelmahilloa oman maun mukaan.
  • Asettele pullapalat kulhoon ja lämmitä seosta mikrossa miedolla lämmöllä 180W noin 10 minuutin ajan.
  • Anna seoksen jäähtyä vähintään 15min.
  • Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. 
  • Pursota kermavaahto pullavanukkaan päälle ja koristele vielä halutessasi marjoilla tai kanelilla.



Jos haluat valmistaa vanukkaan isommalle porukalle, testaa ihmeessä tätä ohjetta, jonka julkaisin blogissa ensimmäistä kertaa vuonna 2012!


Kommentit