Vohvelit liittyivät tänä vuonna laskiaisleivonnaisten joukkoon hauskassa kupin muodossa. Yleensä maustan vohvelitaikinan vaniljalla, mutta tällä kertaa ripautin joukkoon kanelia ja kardemummaa korvapuustiajatuksella. Katso lisää laskiaisleivonnaisia täältä!
8 kpl
3 munaa
1/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl maitoa
1dl kermaa
3rkl sulatettua voita
½ tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kardemummaa
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Lisää joukkoon kuivat aineet nesteiden kanssa vuorotellen.
- Lisää lopuksi voi.
- Seosta voi sekoittaa yleiskoneen hitaimmalla moodilla, mutta viimeistään lopuksi kannattaa käyttää käsivispilää, jotta lopputulos on mahdollisimman tasainen.
- Paista taikina vohveliraudan ohjeen mukaan.
- Nosta halutessasi lämmin vohveli pieneen 1,5 desin kulhoon kukaksi ja anna jäähtyä.
- Nosta keskelle nokare jäätelöä.
Vohvelit jäähtyvät hauskaksi jäätelökulhoksi. Minä testasin uutta churron makuista jäätelöä, joka oli ihan kivanmakuista, mutta ehkä vähän liian makeaa ja esanssista. Poitsu tykkäsi kovasti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3